km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Élénk érdeklődés az ELTE SEK iránt a szakkiállításon

Élénk érdeklődés az ELTE SEK iránt a szakkiállításon

Idén is sokan érdeklődtek a Savaria Egyetemi Központ standjánál az ELTE szombathelyi képzéseiről a január 12–14. között Budapesten megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Összegyűjtöttük a leggyakrabban feltett kérdéseket, és az alábbiakban is választ adunk rájuk, írja az oktatási intézmény hivatalos Facebook-oldala.

A poszt szerint: "A felvételizők az ország legnagyobb oktatási seregszemléjének mindhárom napján hallgatóinktól informálódhattak, így első kézből, leendő egyetemista társaiktól kaptak segítséget ahhoz, hogy a felvételi során a legmegalapozottabb döntést hozhassák meg.

Egyiküktől, Szenner Szabinától megtudtuk, legtöbben a pszichológia, a tanári, valamint a gazdaságtudományi képzésekre voltak kíváncsiak.

Számos alkalommal felmerült, hogy van-e különbség egy Budapesten és Szombathelyen induló ELTE-s szak között? A hallgatók elmondták, hogy nincs, hiszen a szakoknak a képzési helytől függetlenül ugyanaz a mintatanterve, és a Szombathelyen is ugyanolyan teljes értékű ELTE-s diplomát lehet szerezni, mint a fővárosban.

Sokakat foglalkoztatott, hogy milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy bekerüljenek egy szakra. Képzéseinkről weboldalunkon lehet tájékozódni, ahol a bemeneti követelmények is részletesen megtalálhatók: https://sek.elte.hu/kepzesek

A kérdések között szerepeltek az egyetem infrastruktúrájára vonatkozók is. Az ezekre adott válaszokból a továbbtanulni vágyók megtudták, hogy a Savaria Egyetemi Központban korszerű oktatási környezet, felújított tantermek, korszerű laborok és közösségi terek várják őket.

Az egyetem által kínált egyéb lehetőségek iránt érdeklődők tájékoztatást kaptak az Erasmus-ösztöndíjlehetőségekről, valamint a Nemzeti Kiválósági Programról. De arról is, hogy Szombathelyen családias hangulatú, összetartó közösségbe kerülnek, ahol lehetőségük van egyebek mellett kutatásokba, illetve a hallgatói műhelyek tevékenységébe bekapcsolódni, valamint modern könyvtár, menza és büfé is rendelkezésükre áll.

A vasi megyeszékhelytől távolabb élők azt is megtudhatták, hogy a Savaria Egyetemi Központ minden a bekerüléshez szükséges feltételeknek megfelelő hallgatójának tud kollégiumi helyet biztosítani.

A szakkiállításon Borhy László rektor előadáson mutatta be az ELTE-t. Elmondta, az egyetem ideális környezetet jelent a sikeres karrier elindításához, a leendő hallgatók pedig ma már nem csak Budapesten, hanem Szombathelyen, a Savaria Egyetemi Központ falai között is megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő tudományterületeket.

Kacskovics Imre, a Természettudományi Kar dékánja egy forradalmian új, a fenntartható jövő céljait figyelembe vevő osztatlan, természettudományi tanári képzésre, a Z-szakra is felhívta a figyelmet, amely hat egyetem hét képzőhelyén, az ELTE-n Budapesten és Szombathelyen is indul.

(Szöveg: Kleinhappel Miklós. Fotó: ELTE Online)

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.
legfrissebbek
Az albán tengerpart lehet a magyarok új Balatonja (képgalériával)
A sokáig lesajnált balkáni országban szárnyal a turizmus, egyre több magyar szót hallani az Adriai- és a Jón-tenger strandjain, miközben a gazdaság is pörög: mindenütt építkeznek, az éves infláció 2023-ban mindössze 4% volt, a helyi fizetőeszköz, a LEK pedig egy év alatt 14 százalékot erősödött az euróhoz képest. Mi tudnak az albánok, amit mi nem?
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Kulturális megszállás alatt a belváros: szombaton tartják az Utcaművészeti Fesztivált Szombathelyen
A négy éve útjára indított Utcaművészeti Fesztivál idén július 13-án, szombaton várja egész napon át az érdeklődőket az interaktív művészeti élményt nyújtó programokra.  
Zártkapus Konferencia Liga mérkőzés volt a Király Sportlétesítményben
Július 11-én az UEFA Európa Konferencia Liga első selejtező körében a belorusz FC Torpedo Belaz Király Gábor komplexumában fogadta a moldáv FC Milsami Orheit. 
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.