km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Elektronikus ügyintézés a Szombathelyi Távhőszolgáltatónál

Elektronikus ügyintézés a Szombathelyi Távhőszolgáltatónál

Május 15-ig, a fűtési szezon végéig melegek maradnak a radiátorok, ahol ezt a lakók igénylik – a távhőszolgáltató a veszélyhelyzet idején is biztosítja a zavartalan ellátást: a fűtést és a melegvíz-szolgáltatást. Munkatársaik változatlanul dolgoznak, ha valahol meghibásodás történik a rendszerükön, azt megjavítják.

Nem okoz fennakadást a járvány az ügyintézésben sem. Bár az ügyfélszolgálatot most nem lehet személyesen felkeresni, telefonon és az online felületeken is fogadják a kérdéseket, bejelentéseket. A nap 24 órájában ingyenesen hívható a 06 80 204 617-es telefonszám, de a vállalat gyorsan elérhető emailben is az ugyfelszolgalat@szomtav.hu címen. A Távhő azt javasolja a felhasználóknak, hogy aki teheti, regisztráljon a www.szomtav.hu oldalon, ahol néhány kattintás után szinte minden ügy elintézhető. Otthonról, kényelmesen befizethetők az aktuális számlák is – hívta fel a figyelmet Kocsis Tóth Ildikó, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. sajtóreferense. A távhős csekkek ugyanis QR-kóddal vannak ellátva, tehát ahhoz, hogy befizessük a számlánkat, nem szükséges elmennünk a postára, hanem elég leolvasni ezt a QR-kódot és így kiegyenlíteni. De van lehetőség az online ügyfélszolgálaton keresztül bankkártyás befizetésre, illetve egyedi átutalásra is. Ez utóbbi esetében fontos, hogy a közlemény rovatban tüntessük fel a 7 számjegyből álló felhasználói azonosítót.  


A Távhőszolgáltató Kft. a koronavírus-járvány miatt átmenetileg felfüggesztette a melegvíz-mérők leolvasását, de mihelyt erre lehetőségük lesz, ezt pótolni fogják. Addig az ügyfelek által korábban megjelölt átlag alapján számláznak. Ha valaki mégis az aktuális fogyasztás alapján fizetne inkább, telefonon vagy emailben bejelentheti a mérőóra állását, így a következő hónapban már ez alapján kapja meg a számláját. (x)

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.