km/óra
  2022.08.10., szerda  •  Lőrinc napja
Irtják a gyomot a szombathelyi utak mentén

Irtják a gyomot a szombathelyi utak mentén

Városszerte megkezdődött a gyomirtás az útszegélyek és -padkák mentén. A munkát a SZOVA Zrt. megrendelésére a Prenor Kft. végzi az éjszakai órákban. A permetszer használata után nincs egészségügyi várakozási idő.

 

Több mint 110 kilométer hosszan, padkák és útszegélyek mentén irtják a gyomot a szakemberek hétfő óta Szombathelyen, a SZOVA kezelésében lévő útszakaszokon. A permetezők éjjel 22 és hajnali 3 óra között végzik a munkát, a belvárosban jellemzően kézzel, a külső városrészeken géppel. A háromféle hatóanyagot tartalmazó, kombinált vegyszer leszárítja a növényt, és gátolja a csírázást. A lakosság részéről óvintézkedésekre nincs szükség, a permetszer szinte azonnal felszívódik, egészségügyi várakozási idő nincs. A munka augusztus 31-én fejeződik be.


A kavicsos vendégjárdák és sétányok gyomirtását a SZOMPARK végzi a növényvédelmi munkákkal egy időben, az éjszakai órákban.

 

kzs
Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A Molnak köszönhetően újraindulhat a Barátság vezeték
A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
Forgalomkorlátozás Szombathelyen 2022. augusztus 20-án
Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából tartandó rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi időpontban és helyen forgalomkorlátozás lesz.
A lakók már felkészültek, elindult a „zsákos hulladékgyűjtés”
Folytatódik a szombathelyi hulladékgazdálkodás zöldítése és környezetbarátabbá tétele, jelent meg a hír a SZOVA hivatalos Facebook-oldalán.
Suzuki oldalába tekert egy idős kerékpáros a temetőnél
Kedden délelőtt a Jáki úti temető felől kerékpározó asszony jobbra nézett, de az autó balról érkezett. A biciklisnek nagy szerencséje volt, hogy a személyautót vezető asszony balra húzta a kormányt, de így is ütköztek, írja a 112press.hu.
Folytatódnak az útfelújítások
A Derkovits-lakótelepen és Oladon kezdődtek meg a munkálatok.