km/óra
  2021.12.03., péntek  •  Ferenc napja
Együttműködés a fogvatartottak visszailleszkedésének érdekében

Együttműködés a fogvatartottak visszailleszkedésének érdekében

Együttműködési megállapodást írtak alá nemrégiben a Szombathelyi Egyházmegye, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportja és a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet vezetői. Céljuk, hogy közösen segítsék a szabaduló fogvatartottak visszailleszkedését a társadalomba. Komoly problémát jelent ugyanis, hogy többségük kapcsolati hálója sérül a börtönévek alatt, a család elfordul tőlük, sok esetben adósság is terheli őket, és így szinte törvényszerűen csúsznak vissza a bűnözői életmódba.

 

A programban a máltai szeretetszolgálat önkéntesei, a Szent Márton Köpenye Alapítvány munkatársai, a börtönlelkészek és a pártfogói szolgálat tagjai is részt vesznek. A szabadulás előtt fél évvel felveszik a kapcsolatot az érintettekkel, segítenek munkahelyet, lakhatást találni, és közreműködnek az adósságrendezésben is. Az egész társadalom érdeke, hogy az eltévelyedettekből dolgozó, adózó állampolgárok váljanak. A megbotlott ember nem kitaszítandó selejt, segíteni kell őt a talpraállásban - vallja dr. Székely János megyéspüspök, aki a lelki támogatást is rendkívül fontosnak tartja.


"Amit az együttműködésben az egyházunk hozzá tud tenni, az az emberi segítség, a lelki segítség, a szociális emberi szeretetháló, amivel szeretnénk fogadni a szabaduló fogvatartottakat. Ha valaki tényleg a semmibe érkezik, nincsenek barátai, rokonai, elszakadtak tőle, legyen egy kis emberi háttér körülötte, aki megkérdezi, meglátogatja, és a sorsát legalább az első lépésekben kíséri, segíti" – emelte ki a megyéspüspök.

 

Fotó: Dr. Székely János megyéspüspök Facebook-oldala
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 43. szám - 2021.11.26.
Savaria Fórum 30. évfolyam 43. szám - 2021.11.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Holtan emeltek ki egy férfit a Gyöngyös-patakból a Sportház mögött
Egy Gyöngyös-patakban fekvő férfi miatt riasztották a tűzoltókat csütörtök reggel az AGORA Művelődési és Sportház mögötti területre, írja a 112Press. A szerencsétlenül járt ember életét már nem sikerült megmenteni.
Ausztria: országos zárás maximum 20 napig, jövőre kötelező lesz az oltás
Újabb, mindenkire kötelező zárlatot vezet be hétfőn 0 órától Ausztria maximum 20 napos időszakra, jövőre pedig kötelező lesz oltás - az Unióban elsőként. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették pénteken délelőtt, a kijárási tilalom szabályai hasonlóak lesznek, mint korábban voltak.
Meghaladja a nyolcezret a napi fertőzésszám
Vas megyében 141 koronavírusos beteget regisztráltak szerdára.
A britek elfogadják a kínai vakcinát
A brit kormány november végétől azokat a beutazókat is beoltottnak tekinti, akik egyes kínai, illetve indiai gyártmányú vakcinákból kapták meg a koronavírus elleni oltás teljes dózisát – közölte a brit közlekedési minisztérium.
Közgyűlés után: hosszas viták a város anyagi helyzetéről
A kevés napirendi pont ellenére estig eltartott a csütörtöki közgyűlés, a képviselők hosszan vitatkoztak a város anyagi helyzetéről és jövőbeni kilátásairól. Ez volt a fő téma az ülést követő sajtótájékoztatókon is.
legfrissebbek
Hét dinoszaurusz-maradványt találtak Triesztnél
Az egyik lelet egy gyakorlatilag teljesen ép egyedhez tartozik.
Győzelemmel kezdett a világbajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott
Klujber Katrin és Háfra Noémi is hét-hét gólt lőtt a szlovákok ellen.
Gyengült péntek reggelre a forint
Washington és Teherán is borúlátó az atomalku felélesztésével kapcsolatban
Blinken egyelőre azt sem tudja eldönteni, hogy iráni tárgyalópartnerei jóhiszeműen tárgyalnak-e. 
Futsal Bajnokok Ligája: a hajrában kapott ki a Haladás a spanyol ezüstérmestől
A magyar bajnoki címvédő igencsak megnehezítette a Levante dolgát.