km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Egymillió dollárt is megérhet Jordan cipője

Egymillió dollárt is megérhet Jordan cipője

Kalapács alá kerül Michael Jordan ötödik profi mérkőzésén viselt piros-fehér Nike Air Ship cipője a Sotheby's szervezésében.

 

A licit pénteken indul és október 24-én, egy Las Vegas-i élő eseményen fejeződik be – írta a CNBC.

 

Minden idők legnagyobb kosárlabdázója a cipőt az újonc szezonjában viselte, 1984 november 1-én a Denver Nuggets ellen. Noha a mérkőzést csapata, a Chicago Bulls elvesztette és ő maga sem játszott kiválóan – legalábbis későbbi teljesítményéhez képest – a meccsen viselt cipője újabb rekordot köthet Jordan nevéhez ugyanis a Sotheby's szerint 1 és 1,5 millió dollárért kelhet el – emelte ki a VG szemléje.

 

Ezzel minden idők legdrágább árverésen értékesített cipője lehet, megdöntve a korábbi rekordot, amit szintén Jordan egykori cipője, az 1985-ben egy trieszti bemutatómeccsen viselt Air Jordan 1 tartott, miután a Christie's árverésén 2020 augusztusában 615 ezer dollárért kelt el. A tornacipők iránti gyűjtőszenvedély fokozódását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2017-ben a rekord még csak alig több mint 190 ezer dollár volt egy pár Converse-ért, amit szintén a kosárlegenda viselt, az 1984-es olimpián.

 

A használt, limitált kiadású tornacipők kereskedelmével foglalkozó StockX a piacot 10 milliárd dollárra becsüli, ami 2030-ra akár a 30 milliárd dollárt is elérheti. Mindazonáltal a legdrágább cipő jelenleg Kanye West Nike x Yeezy-ének a prototípusa, amit az énekes a 2008-as Grammy díjátadón viselt és 1,8 millió dollárért kelt el, szintén a Sotheby's közreműködésével, de nem aukción, hanem egy magánüzlet keretében, idén áprilisban.

 

A nagy múltú aukciós ház a tornacipők piacára 2019-ben lépett be, hogy megtalálja az utat a milleniumi generációhoz, ami sikerült is, hiszen az ilyen aukciókon résztvevők 55 százaléka a cég új ügyfele a 20 és 40 közötti korosztályból.

 

A most piacra kerülő Air Ship akár ezt is megdöntheti, ha az aukciósház becslésénél magasabb áron kel végül el. A millió dolláros lábbelit a Denver Nuggets egykori labdaszedője kapta meg a mérkőzést követően a szupersztártól.

kapcsolódó cikkek
Ők nyerhetik meg idén az Aranylabdát
Ők nyerhetik meg idén az Aranylabdát
Megvan a harminc jelölt.
címkék
kapcsolódó cikkek
Ők nyerhetik meg idén az Aranylabdát
Ők nyerhetik meg idén az Aranylabdát
Megvan a harminc jelölt.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.