km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón

Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón

A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.

 

NB III. OSZTÁLYOZÓ, 1. MÉRKŐZÉS  

OMTK-ULE 1913 - SZOMBATHELYI HALADÁS VSE 1-2 (0-1)    Orosháza, vezette: Nagy

OMTK: Bordás - Rau, Huszár (Fehér, 60.), Kasuba (Selmeczy, 75.), Szabó Ák., Darida, Szabó Ár. (Harangozó, 46.), Miszlai, Endrefalvi, Gedó, Papp

Edző: Buza Barnabás

Haladás VSE: Horváth - Buzás, Kovács, Pap (Németh, 88.), Tóth M., Péter (Tama, 88.), Szőts, Varga, Tarján, Tóth B. (Simon, 59.), Ferencz (Sály, 86.)

Edző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Fehér 73., ill. Ferencz 32., Tóth M. 83.

 

Május utolsó hétvégéjén drámai végjátékban szerezte meg a megyei I. osztályú bajnokság első helyét a Szombathelyi Haladás VSE csapata, amely így várhatta az NB III-as osztályozók keddi sorsolásának eredményét. Ezt követően kiderült, hogy Szenczi Imre együttese számára az Orosházán keresztül vezet az út a feljutáshoz. A párharc első felvonását június 4-én, vasárnap a békésiek otthonában rendezték. 

 

A zöld-fehéreket a nagy távolság ellenére népes, hihetetlen lelkesedésű szurkolótábor igyekezett belehajszolni a győzelembe, az ehhez felé vezető úton pedig meg is tette az első lépést a vendég alakulat: a 32. percben Ferencz Zoltán volt eredményes, ez a gól pedig egyben azt is jelentette, hogy a Haladás vonulhatott előnnyel a szünetre. Az eredmény aztán egészen a 73. percig nem is változott, ekkor azonban a nem sokkal korábban pályára lépő Fehér Bence egalizált, így 1-1 állt az eredményjelző táblán. A történéseknek viszont itt még nem volt vége, következett ugyanis a 83. minutum és Tóth Márton, aki ismét a szombathelyieket juttatta előnyhöz (2-1), s mint pár perccel később kiderült, nem csak a mérkőzésen, de a feljutásért vívott párharc összesítésében is.

 

A szombathelyi visszavágóra június 11-én, vasárnap 17 órás kezdettel kerül sor.

 

Fotó: Szombathelyi Haladás VSE

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.