km/óra
  2024.02.22., csütörtök  •  Gerzson napja
Egy zavart férfi okozott rémületet egy bécsi iskolában

Egy zavart férfi okozott rémületet egy bécsi iskolában

Egy fiatalember szerda reggel egy egész iskolai osztályt ijesztett meg Bécs-Donaustadtban, a város legnagyobb kerületében. A láthatóan zavarodott férfi belépett az osztályterembe, és pénzt követelt a tanulóktól. Nem sokkal később halálos fenyegetéseket is megfogalmazott, számolt be róla a krone.at.

 

Azt írták, hogy a gyanúsított, egy 21 éves szíriai állampolgár, reggel 8 óra 15 perc körül bement egy donaustadti középiskola tantermébe. A fiatalember állítólag zavartnak tűnt, és arra kérte a diákokat, hogy fizessék ki a pénztartozását, közölte a bécsi rendőrség.


Értesítették az igazgatót, aki felszólította a 21 éves gyanúsítottat, hogy azonnal hagyja el az iskolát. A feltételezett elkövető megfenyegette, hogy megöli, majd elmenekült. Azonnal értesítették a rendőrséget.


A hajtóvadászat sikeres volt, egy házkutatás során a gyanúsítottat a rendőrök hamarosan letartóztatták. "A kihallgatás során a 21 éves fiatalember csak összefüggéstelen mondatokat mondott", mondta Markus Dittrich rendőrségi szóvivő. A gyanúsítottat a bécsi ügyészség utasítására intézetbe szállították, közölte a bécsi ügyészség.

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak