km/óra
  2022.08.10., szerda  •  Lőrinc napja
Egy ponttal térhet haza a Haladás Tiszakécskéről

Egy ponttal térhet haza a Haladás Tiszakécskéről

A tiszakécskeiek első félidő hosszabbításában szerzett találatára Horváth Rajmund tudott válaszolni a második játékrész közepén, így alakult ki az 1-1-es végeredmény.

 

MERKANTIL BANK LIGA 26. FORDULÓ

TISZAKÉCSKEI LC - SZOMBATHELYI HALADÁS 1-1 (1-0)

Tiszakécske: Holczer– Máté Zs., Csáki, Uzoma (Farkas, 61.) – Erdei (Pongrácz, 91.), Kovács B., Kosznovszky, Simon M., Balázs – Gyurján, Beliczky (Kalmár, 69.)

Edző: Visinka Ede.

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Simut, Guzmics, Németh M., Bosnjak (Devecseri, 85.) – Csilus, Holdampf, Szekér (Horváth R., 59.), Kiss B. (Doktorics, 85.)  – Lencse (Tóth-Gábor, 91.), Szijjártó (Monori 59.)

Edző: Németh Szabolcs

Gólszerzők: Kovács 45+1., ill. Horváth 68.

 

Három nappal a Dorog elleni vereség után már javíthatott is a Haladás együttese, méghozzá egy hétközi forduló keretein belül a Tiszakécske otthonában. A hazaiak az elmúlt öt mérkőzésükből négy alkalommal nyerni tudtak, a szombathelyiek számára viszont nem az elképzelések szerint alakultak a tavaszi mérkőzések.

 

A találkozó elején a mezőnyjáték, a küzdelem dominált, amit az is jól mutat, hogy a 15. percben már három sárga lapos figyelmeztetést osztott ki Nazsa játékvezető. Az idő előrehaladtával aztán egyre inkább ellenfele fölé tudott kerekedni a Haladás, többet birtokolta a labdát, s nem egyszer a tiszakécskei védelem mögé tudott kerülni, ami veszélyes középrelőtt labdákkal párosult. A tetszetős akcióknál a befejezéseknél, utolsó mozzanatoknál hiba csúszott, így aztán nem sikerült megszereznie a vezetést Németh Szabolcs tanítványainak. Lencse Lászlónak a játékrész derekán volt egy ígéretes fejese, ám a 31. percben még nagyobb helyzetbe került, Szekér Ádám labdaszerzése után közeli lövését azonban védeni tudta a hazaiak hálóőre. Ahogy közeledtünk a játékrész végéhez, éledezni kezdett a Tiszakécske, Rózsa Dánielnek pedig két alkalommal is nagy védést kellett bemutatnia. Az igazi hidegzuhany szombathelyi szempontból azonban a hosszabbításban érkezett, amikor is egy sarokrúgást követően a hosszún helyezkedő Kovács Barnabás előnyhöz juttatta a házigazdát, így aztán 1-0-ás állással vonultak pihenőre a felek.

 

A zöld-fehér mezőnyfölény a szünet után is megmaradt, a Haladás megpróbált egyre nagyobb nyomást helyezni a tiszakécskeiek kapujára, akik visszaálltak, s gyors ellentámadásokkal próbálták lezárni a találkozót. A vasiaknak finoman szólva sem volt könnyű dolga a tömörülő, masszív védelemmel szemben, ráadásul rövid idő leforgása alatt kétszer is Rózsa Dániel védése kellett ahhoz, hogy megmeneküljenek az újabb góltól. A 68. percben aztán megtört a jég, Lencse László remek átadása után Horváth Rajmund lőtt éles szögből a kapuba, 1-1-re módosítva az állást. Az egyenlítés után még magasabb fordulatszámra kapcsolt a szombathelyi gárda, nagy erőket mozgósított a három pont megszerzéséért, miközben továbbra is kontráiban bízott a Tiszakécske. A találkozón újabb gól már nem született, egy rendkívül küzdős, hajtós mérkőzésen osztoztak meg a pontokon a csapatok.

 

A Haladás legközelebb március 14-én, hétfőn lép pályára, 20 órás kezdettel a Budafok együttese érkezik a vasi megyeszékhelyre.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A Molnak köszönhetően újraindulhat a Barátság vezeték
A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
Forgalomkorlátozás Szombathelyen 2022. augusztus 20-án
Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából tartandó rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi időpontban és helyen forgalomkorlátozás lesz.
A lakók már felkészültek, elindult a „zsákos hulladékgyűjtés”
Folytatódik a szombathelyi hulladékgazdálkodás zöldítése és környezetbarátabbá tétele, jelent meg a hír a SZOVA hivatalos Facebook-oldalán.
ORFK: mintegy tizenkétezren érkeztek Ukrajnából kedden
Az ukrán-magyar határszakaszon 6174 ember lépett be kedden Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5833-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-t.
Suzuki oldalába tekert egy idős kerékpáros a temetőnél
Kedden délelőtt a Jáki úti temető felől kerékpározó asszony jobbra nézett, de az autó balról érkezett. A biciklisnek nagy szerencséje volt, hogy a személyautót vezető asszony balra húzta a kormányt, de így is ütköztek, írja a 112press.hu.