km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Egy órán belül kétszer is lebukott Szombathelyen az ittas sofőr

Egy órán belül kétszer is lebukott Szombathelyen az ittas sofőr

Kétszer is volán mögé ült az eltiltás hatálya alatt álló, ittas férfi. A jármű indítókulcsát is elvették az egyenruhások, olvasható a police.hu-n.

 

Az egyenruhások 2023. június 5-én 11 óra után igazoltattak egy helyi járművezetőt Szombathelyen, a Jégpince utcában. A férfival szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, továbbá megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel a Szombathelyi Járásbíróság már korábban eltiltotta a vezetéstől. A 47 éves szombathelyi férfit további mintavételre is előállították. Egy órával később a sofőr újra járművébe szállt és a járőrök ezúttal a Középhegyi úton vonták intézkedés alá. Vele szemben ismét jelzett az alkoholszonda. Előállították, valamint a gépjármű indítókulcsait is elvették tőle. A férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.


Egy helyi gépkocsivezetővel szemben 2023. június 3-án, Csepregen mutatott pozitív értéket az alkoholszonda a közúti ellenőrzések során, így őt a Kőszegi Rendőrkapitányságra előállították további mintavételre. A férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.


Közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2023. június 3-án, a délelőtti órákban a 7453-as számú úton. Egy dunabogdányi férfi motorkerékpárral közlekedett Kondorfa felől Csörötnek irányába. Haladása során a 10-es kilométerszelvényben elvesztette uralmát járműve felett és lesodródott az útról, majd szalagkorlátnak ütközött, végül egy jelzőtáblának csapódva állt meg. A motoros a balesetben – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyosan megsérült. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálják.

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Felborult egy személyautó Celldömölk és Mesteri között - mentőhelikopter érkezett
Celldömölk és Mesteri között történt a baleset. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.
legfrissebbek
Ítélet született a kalandparkos halálos baleset ügyében
A Kőszegi Járásbíróság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte a vádlottakat.
Pár fokkal mérséklődik a meleg a hétvégén
Szombaton a napos idő mellett a délutáni óráktól elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, erre eleinte keleten, majd a Dunántúlon és északon lesz a legnagyobb esély.
Baleset miatt egy sávon halad a forgalom az M1-es autópályán Hegyeshalomnál
Egy nyerges vontató és egy kisbusz ütközött össze szombaton reggel az M1-es autópályán, Hegyeshalom közelében a Budapest felé vezető oldalon a 166-os és a 167-es kilométerszelvény között.
Az albán tengerpart lehet a magyarok új Balatonja (képgalériával)
A sokáig lesajnált balkáni országban szárnyal a turizmus, egyre több magyar szót hallani az Adriai- és a Jón-tenger strandjain, miközben a gazdaság is pörög: mindenütt építkeznek, az éves infláció 2023-ban mindössze 4% volt, a helyi fizetőeszköz, a LEK pedig egy év alatt 14 százalékot erősödött az euróhoz képest. Mi tudnak az albánok, amit mi nem?
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.