km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Egy órán belül kétszer is lebukott Szombathelyen az ittas sofőr

Egy órán belül kétszer is lebukott Szombathelyen az ittas sofőr

Kétszer is volán mögé ült az eltiltás hatálya alatt álló, ittas férfi. A jármű indítókulcsát is elvették az egyenruhások, olvasható a police.hu-n.

 

Az egyenruhások 2023. június 5-én 11 óra után igazoltattak egy helyi járművezetőt Szombathelyen, a Jégpince utcában. A férfival szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, továbbá megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel a Szombathelyi Járásbíróság már korábban eltiltotta a vezetéstől. A 47 éves szombathelyi férfit további mintavételre is előállították. Egy órával később a sofőr újra járművébe szállt és a járőrök ezúttal a Középhegyi úton vonták intézkedés alá. Vele szemben ismét jelzett az alkoholszonda. Előállították, valamint a gépjármű indítókulcsait is elvették tőle. A férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.


Egy helyi gépkocsivezetővel szemben 2023. június 3-án, Csepregen mutatott pozitív értéket az alkoholszonda a közúti ellenőrzések során, így őt a Kőszegi Rendőrkapitányságra előállították további mintavételre. A férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.


Közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2023. június 3-án, a délelőtti órákban a 7453-as számú úton. Egy dunabogdányi férfi motorkerékpárral közlekedett Kondorfa felől Csörötnek irányába. Haladása során a 10-es kilométerszelvényben elvesztette uralmát járműve felett és lesodródott az útról, majd szalagkorlátnak ütközött, végül egy jelzőtáblának csapódva állt meg. A motoros a balesetben – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyosan megsérült. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálják.

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.