km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Egy izgalmas zenei koktél: Kellene Kis Kert

Egy izgalmas zenei koktél: Kellene Kis Kert

Dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat, élettel telik meg a Csónakázótó szigete, az AGORA-terasz és a Történelmi Témapark. Választhatunk zenei-, művészeti- és gyermekprogramot, kinek mi tetszik. Legutóbb a Kellene Kis Kert kevert egyedi ízvilágú zenei koktélt a közönségnek.

 

A szombathelyi zenekar névválasztását Weöres Sándor ismert verse ihlette: „Kellene kis kert, bő-termő...” Horváth Dániel (hegedű), Mészáros Szabolcs (dob), Nagy Olivér (basszusgitár, bőgő) és Kulhay András (szólógitár) alkotja a csapatot, amely 2014-ben duóként indult, 2017-ben bővült négytagúvá. Műfaji sokszínűségben alkotnak, folk, funky, blues, afrikai és latin-amerikai stílusjegyeket elegyítenek egy csipet rockabillyvel. Zenéjüket sok kreatív ötlet és kísérletezés jellemzi. Nem ismeretlenek a helyi zenei életben, bemutatkoztak már többek között a karneválon is, az elmúlt hétvégén pedig a Csótó szigeten zenéltek népes közönség előtt. 

 

-Van egy bő egyórás anyagunk, amit nagyjából három éve játszunk, folyamatosan alakítjuk, fejlesztjük. Ezt szeretnénk rögzíteni, és a terveink közt szerepel, hogy új dalokat írunk. Azt hiszem, jó úton haladunk – árulta el Horváth Dániel „Dudu”, a zenekar egyik alapítója. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy megosztott első díjat nyertek az Utcazene Fesztiválon, amit augusztus utolsó hétvégéjén rendeztek Veszprémben. Az elismerés váratlan öröm volt a csapat számára, ami csak még inkább inspirálja őket. 

 

-Nagy tapasztalat volt számunkra az utcazene fesztivál, ahol rengeteg energiát kaptunk a közönségtől.

A zenei létünkben nagyon fontos a hallgatóság, ez által kelünk életre a színpadon. Minket az tesz boldoggá, ha a közönség átadja magát a zenénknek, kicsit elfelejti a mindennapok gondjait, és így mi is kapcsolódni tudunk hozzájuk – fogalmazott Dudu.

 

Az Érezd Szombathelyt! bőven tartogat még zenei élményt: vasárnap az Ataru lép fel a szigeten, szeptember 15-én Manoya énekel a Történelmi Témaparkban, 18-án a Savaria Szimfonikus Zenekar Pejtsik Péter-esttel jelentkezik, 20-án pedig az Isis Big Band koncertezik. 

 

kzs

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
legfrissebbek
Graffitis vandálkodott a Fő téren - az adventi bódékat és a kirakatokat sem kímélte
Szeretnénk megérteni a firkák értelmét és hogy mennyivel több ez annál, mint amikor egy kutya a vizeletével megjelöli a fát? (Azon kívül, hogy tartósabb.) Talán valaki segít elmagyarázni.Festékszóróval érkezett a Fő térre egy ismeretlen. Szombaton reggel fedezték fel, hogy több helyen is otthagyta az aláírását, azaz tagelte a falakat, kirakatokat - írja a 112press.
Gólzáporos Haladás-győzelem
Teljesen megérdemelten nyerte meg a vasárnap délutáni bajnokit a Haladás a Kozármisleny ellen: a zöld-fehérek parádés támadójátékkal rukkoltak elő, és meg sem álltak hat találatig, igaz, közben kaptak négyet... A végeredmény: Haladás-Kozármisleny 6-4
Jótékonysági disznóvágást tartottak
Idén öt, 120-130 kg körüli sertést dolgoztak fel, a korábbi évekhez hasonlóan idén is városi támogatásból - olvasható Szombathely város honlapján.
Meghalt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó
Hetvenkét éves korában meghalt Csapó Gábor olimpiai világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, aki 272-szer játszott a válogatottban – írja az MTI. Csapót november elején szállították kórházba, és helyezték lélegeztőgépre, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.
Peugeot kanyarodott Chrysler elé– ketten kerültek kórházba
Szombat este két autó ütközött a Vásárcsarnok közelében. Ketten kórházba kerültek - írja a 112press.