km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Egy hónap alatt 220 millió forint gyűlt össze a jégcsarnokra

Egy hónap alatt 220 millió forint gyűlt össze a jégcsarnokra

Helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartottak az épülő szombathelyi fedett jégcsarnokban. A sportlétesítményben megtorpantak a munkálatok, a folytatáshoz további források szükségesek, ezért dr. Horváth Attila alpolgármester egy hónappal ezelőtt szombathelyi vállalatok TAO-támogatását kérte, hogy segítsék a közös célt, és felépülhessen a jégcsarnok.

 

Dr. Horváth Attila most örömmel jelentette be, hogy az elmúlt hetekben 220 millió forint támogatás gyűlt össze a szombathelyi cégek jóvoltából. Az alpolgármester további jó hírrel is szolgált. Így nyilatkozott: „Egy jogszabályi változásnak köszönhetően lehetősége van arra a városunknak, hogy szombathelyi adófizetői forintok felhasználása nélkül, kizárólag TAO-keretből fejezhetjük be ezt a nagyszerű létesítményt. Ez azt jelenti, hogy még további 500 millió forint TAO-támogatásra van lehetőségünk, hogy annyit összegyűjtsünk. Úgyhogy továbbra is kérjük a szombathelyi vállalkozásokat, hogy segítsék ezt a projektet.”


Természetesen kíváncsiak lettünk volna arra, hogy mely szombathelyi cégek álltak az ügy mögé és támogatták TAO-jukkal a jégcsarnok projektjét, de erről nem beszélhetett a városvezető. Hozzátette, adótitok, hogy ki támogatta ezt a beruházást. Egyetlen egy dolgot mondhatott, hogy tudja, kik voltak azok, akik, amikor bajban van a város, segítő kezet nyújtottak. Innen is üzente nekik, hogy a városvezetés sosem fogja elfelejteni, és nagyon szépen köszönik. Ők is, ahogy minden szombathelyi, számíthatnak rájuk.


A jégcsarnok alapkövét 2017 decemberében tették le. A nemzetközi szabványnak megfelelő, 30x60 méteres jégpálya a hoki mellett mindenféle jeges sportra alkalmas lesz. Öltözőket, közösségi és fogadóteret, edzőtermet, rekreációs és klubhelyiséget alakítanak ki. A lelátók befogadóképessége bővíthető, jelen pillanatban olyan 480 körüli létszámot takar, ami ha később úgy gondolják, bővíthetővé válik az épület maga - fűzte hozzá Zelevics Ferenc, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub elnöke .


Az épület készültségi foka jelenleg 70 százalékos. A 2,2 milliárd forintos beruházás befejezéséhez még félmilliárd forint hiányzik. Ha a pénz összegyűlik, onnantól kilenc hónap múlva lehet teljesen kész a jégcsarnok. A létesítmény a tervek szerint az év 11 hónapján keresztül nyitva áll majd a sportolók és a nagyközönség előtt.

 

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombahely.hu

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.