km/óra
  2023.09.22., péntek  •  Móric napja
Egy félidőn keresztül jól tartotta magát az SZKKA a remek erőkből álló Vác ellen

Egy félidőn keresztül jól tartotta magát az SZKKA a remek erőkből álló Vác ellen

A vendégek a fordulás után folyamatosan egyre nagyobb előnyt tudtak kiépíteni, végül 26-37-es győzelmet arattak.

 

NŐI KÉZILABDA K&H LIGA

HUNGAST-SZOMBATHELYI KKA - VÁCI NKSE 26-37 (14-16)

 

Öt nappal a Budaörs elleni összecsapás után ismét hazai környezetben lépett pályára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese, méghozzá a Vác gárdája ellen.

 

A korosztályos világbajnokokat, felnőtt válogatott játékosokat felvonultató vendégek szerezték a találkozó első gólját, a vasiak azonban nem hagyták magukat és tartották a lépést ellenfelükkel. A minimális előny ugyan Ottó Katalin együttesénél volt, ennek ellenére egyáltalán nem lehetett nyugodt a Vác, a szombathelyiek ugyanis felszabadultan, kreatívan kézilabdáztak. 3-4-nél a remek napot kifogó Pásztor bravúrja kellett, hogy ne tudjon egyenlíteni a házigazda, ebből viszont betaláltak a pirosmezesek, növelve ezzel előnyüket. 6-9-nél először volt három a különbség, Pődör Zoltán időt is kért, ami hatásosnak bizonyult, két Szekerczés-bombának köszönhetően ismét visszajött egy gólra az SZKKA. A váciakat a két 2018-as junior világbajnok, Kuczora Csenge, valamint Kácsor Gréta vitte a hátán, rájuk nem igazán találta az ellenszert a házigazda, amely abszolút egyenrangú partnere volt a tabella negyedik helyezettjének. A félidőben két gól volt a vendégek előnye, 14-16 állt az eredményjelzőn.

 

A fordulás után aztán finoman szólva sem úgy alakultak a dolgok, hogy azt a sötétmezesek szerették volna: előbb négy gólra nőtt a különbség, s hiába kért időt Pődör Zoltán, tovább nyílt az olló, ezt pedig nem tudta lereagálni a vasi alakulat. 17-23-nál hat gól volt a váci előny, a hosszú hazai gólcsendet Szekerczés Luca törte meg, de ez sem tudta elmozdítani csapatát a holtpontról. A szombathelyiek mentek előre, de hol a kapufa, hol egy-egy védés rendre megakadályozta őket abban, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. 30-19-nél már tizenegy volt a differencia, ez a különbség pedg már nem is változott az összecsapás végéig: a vendégek 26-37 arányú győzelmet arattak. 

 

A bajnokságban válogatott szünet következik, a szombathelyiek legközelebb május 1-én lépnek pályára, akkor a Mosonmagyaróvár gárdáját fogadják.

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint/SZKKA

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Sírós-nevetős születésnap: 15 éves a Fekete István Állatvédő Egyesület
Egész napos kutyabulival ünnepelte a Fekete István Állatvédő Egyesület 15. születésnapját: a Történelmi Témaparkban tartott szombati esemény minden programja az egyesület támogatását szolgálta – hiszen az állatmenhely hétköznapjai nem mindig vidámak.
legfrissebbek
XIV. Horváth Zoltán Emléktorna: magabiztos, húszpontos győzelemmel jutott döntőbe a Falco
A házigazda szombathelyiek 101-81-re verték a horvát Zabok gárdáját, a fináléban pedig az Eisenstadtot legyőző Sencur együttesével találkoznak.
Koncert lesz a református templomban
A Reformáció ünnepe alkalmából már huszadik éve rendeznek jótékonysági koncertet október végén. Idén a Szekeres Tamás - 25 év az Omegában című, klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló koncertnek ad otthont a Szombathelyi Református Templom – hangzott el az október 28-ai eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Speciális Nézőpont - Fogyatékkal élő alkotók filmjeit vetítették a könyvtárban
Hetedik alkalommal rendezte meg a Speciális Nézőpont című esélyegyenlőségi filmes találkozót a Speciális Mozgókép Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár.
Folytatná sorozatát az SZKKA
A PC Trade Szeged NKE érkezik szombaton a Rohonci úti sportcsarnokba. A találkozó esélyese a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) alakulata, amely eddig mindhárom bajnokiját megnyerte.