km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Egy félidőn keresztül jól tartotta magát az SZKKA a remek erőkből álló Vác ellen

Egy félidőn keresztül jól tartotta magát az SZKKA a remek erőkből álló Vác ellen

A vendégek a fordulás után folyamatosan egyre nagyobb előnyt tudtak kiépíteni, végül 26-37-es győzelmet arattak.

 

NŐI KÉZILABDA K&H LIGA

HUNGAST-SZOMBATHELYI KKA - VÁCI NKSE 26-37 (14-16)

 

Öt nappal a Budaörs elleni összecsapás után ismét hazai környezetben lépett pályára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese, méghozzá a Vác gárdája ellen.

 

A korosztályos világbajnokokat, felnőtt válogatott játékosokat felvonultató vendégek szerezték a találkozó első gólját, a vasiak azonban nem hagyták magukat és tartották a lépést ellenfelükkel. A minimális előny ugyan Ottó Katalin együttesénél volt, ennek ellenére egyáltalán nem lehetett nyugodt a Vác, a szombathelyiek ugyanis felszabadultan, kreatívan kézilabdáztak. 3-4-nél a remek napot kifogó Pásztor bravúrja kellett, hogy ne tudjon egyenlíteni a házigazda, ebből viszont betaláltak a pirosmezesek, növelve ezzel előnyüket. 6-9-nél először volt három a különbség, Pődör Zoltán időt is kért, ami hatásosnak bizonyult, két Szekerczés-bombának köszönhetően ismét visszajött egy gólra az SZKKA. A váciakat a két 2018-as junior világbajnok, Kuczora Csenge, valamint Kácsor Gréta vitte a hátán, rájuk nem igazán találta az ellenszert a házigazda, amely abszolút egyenrangú partnere volt a tabella negyedik helyezettjének. A félidőben két gól volt a vendégek előnye, 14-16 állt az eredményjelzőn.

 

A fordulás után aztán finoman szólva sem úgy alakultak a dolgok, hogy azt a sötétmezesek szerették volna: előbb négy gólra nőtt a különbség, s hiába kért időt Pődör Zoltán, tovább nyílt az olló, ezt pedig nem tudta lereagálni a vasi alakulat. 17-23-nál hat gól volt a váci előny, a hosszú hazai gólcsendet Szekerczés Luca törte meg, de ez sem tudta elmozdítani csapatát a holtpontról. A szombathelyiek mentek előre, de hol a kapufa, hol egy-egy védés rendre megakadályozta őket abban, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. 30-19-nél már tizenegy volt a differencia, ez a különbség pedg már nem is változott az összecsapás végéig: a vendégek 26-37 arányú győzelmet arattak. 

 

A bajnokságban válogatott szünet következik, a szombathelyiek legközelebb május 1-én lépnek pályára, akkor a Mosonmagyaróvár gárdáját fogadják.

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint/SZKKA

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén
Bécsben spórolnak a díszkivilágítással karácsonykor
Az energiatakarékosság érdekében Bécsben a Ring az idei karácsonyi szezonban sötétben marad. A város és a kereskedelmi kamara is egyetértett ebben. Emellett a Rathausplatzon is korlátozásokat terveznek az ünnepi vásárkor. A spórolás, önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti, olvasható az orf.at-n.