km/óra
  2024.07.19., péntek  •  Emília napja
Egészségesen a négy fal között is - Tanácsok Halmai Dóritól

Egészségesen a négy fal között is - Tanácsok Halmai Dóritól

Halmai Dórit a legtöbben úgy ismerik, mint aki mindig mozgásban van, s erre buzdít, tanít, oktat mindenkit. Kíváncsiak voltunk, a mostani helyzetet hogyan viseli, s egyben mit tanácsol, mi hogyan viseljük el.

 

–    Fenekestül felfordult minden körülöttünk is. Persze próbáljuk tartani vendégeinkkel is a kapcsolatot, videókat, online edzésterveket készítek nekik, hogy mozgásra bírjam őket az otthonukban is. Emellett próbálom mindig lefoglalni magam valami aktuális tevékenységgel. Most épp a szekrényekben rendszerezem a ruhákat, a könyveket, végre van időm ABC-rendbe szedni őket.  Próbálunk arra is időt szakítani, hogy minden nap el tudjunk menni sétálni legalább egy negyedórát, olyan helyen, ahol más nem jár. Visszük a kutyust, Lizit is. 


–    Legelőször nagy fertőtlenítést végeztetek, képeket is látni erről a neten.


–    Nagyon fontos számunkra, hogy ha majd kinyithatunk, teljesen fertőtlenített stúdióba várhassuk a vendégeinket. Sok helyen olvasni, hogy ez a vírus megtapad tárgyakon is, ezért ipari fertőtlenítőkkel védekezünk ellene. A plafontól a földig mindent kitakarítottunk, a gépeket is lemostuk. 


–    Párod is a médiában dolgozik, gondolom, naprakészek vagytok a járvány terjedésével kapcsolatban. Egyetértesz azokkal, akik azt mondják, hogy minél erősebb az immunrendszerünk, annál jobban ellenállunk a betegségnek, akár a koronavírusnak is? 


–    Ezt az egészet komolyan kell venni, mégis azt gondolom, hogy aki erős immunrendszerrel kerül ilyen helyzetbe, annak sokkal jobb esélye van arra, hogy a betegséget leküzdje. Ezért is mondom, és tartom fontosnak, hogy legalább egy keveset, de mozogjunk otthon. Igyunk meg egy jó kis gyömbérteát, együnk gyümölcsöt, zöldséget, fogyasszunk vitaminokat. 


–    Mit gondolsz azokról, akik sokat posztolnak? Te megosztod a mindennapjaidat, beszélsz arról, hogyan telnek a napok. Szülinapi online videót is készítettél, tornáztál….


–    Azt gondolom, jó pozitív dolgokat olvasni, hiszen rengetegen csak a negatív híreket osztják meg. Én ebben is tudatos vagyok, napjában egyszer nézek rá a hírekre, hogy tájékozott legyek. Azt is megválasztom, melyik hírportálról szerzem az információt. Tudatosan kell szűrni és szelektálni. Jók a retró fotó-kihívások, edzésvideók. Azt tapasztalom, hogy örömmel veszik az emberek. Írják, hogy köszönik, egy kis vidámságot loptam a napjukba. Volt már olyan levél is, amelyben azt írták, megcsinálták a gyakorlatsort, és elküldték a testnevelőtanárnak, hogy ez volt az otthoni testióra.


–    Mennyire tudunk mentálisan és fizikálisan felkészülni a bezártságra, amiről nem is tudjuk, meddig fog tartani?  

 

–    Én azt csinálom, hogy tervet írok magamnak. Erre a hétre is elkészítettem. Azt is leírom, hogy mit fogok főzni a héten, vagy mik azok a dolgok, amiket meg szeretnék csinálni. Nekem az erkélytakarítás lesz a következő éppen, ha már egy kicsit jobb idő lesz. Átültetem újra a virágokat, minden napon felkészülök arra, hogy mit is fogok megcsinálni, szerintem ezt csak így lehet átvészelni. Úgy nem lehet nekimenni egy napnak, hogy nem is tudom, hogy ma mit kezdjek magammal. 


–    Főzés? Kenyérsütés, sütisütés, mindenki palacsintát süt. Lehet, hogy el fogunk hízni?


–    A főzés rendkívül jó időtöltés. Elmondtam a vendégeimnek, hogy most hiába tartjuk ugyanazt az étrendet, amit eddig tartottunk. Óhatatlan, hogy fel fog rájuk szaladni egy-két kiló, hiszen ez annak tudható be, hogy nem megyünk dolgozni nap mint nap. Én sem teszem meg a napi tíz kilométeremet. De nem kell kétségbeesni, ha kicsit hízunk, majd leadjuk. Fontos, hogy tudjuk kordában tartani. Például lehet egészséges nasikat készíteni. Egyik este filmnézéshez édesburgonyából és cukkiniből készítettem rágcsát. Olivaolajjal lespricceltem, megszórtam fűszerekkel, és már kész is volt az egészséges snack chips. Sütőpapíron sütöttem meg, isteni volt. 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Magyarország rendezi a következő EPC-csúcsot
Az Európai Politikai Közösség (EPC) következő csúcstalálkozóját Magyarország rendezi - jelentette be a csütörtökön tartott angliai EPC-csúcs záró sajtóértekezletén Sir Keir Starmer brit miniszterelnök.
Ne érje váratlanul, ha belefut egy-két kósza záporba pénteken és szombaton
Jelentősen változott az előrejelzés szombatra.
Picikét magához tért a forint csütörtök estére
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
„Boldog vagyok, hogy ismét a Falco sikeréért küzdhetek”
Váradi Benedek, a Falco emblematikus alakja, háromszoros bajnoka, Magyar Kupa-győztese két külföldön töltött év után ismét szombathelyi színekben pattogtat. A sárga-feketék saját nevelésű játékosa az előző idényben lengyel bajnok lett a Trefl Sopot együttesével, ám úgy érezte, szeretne hazatérni. A magyar válogatott kiválóság döntéséről, valamint a Litvániában és Lengyelországban eltöltött időszakról is mesélt nekünk.
Orbán: az Európai Uniónak nem az amerikai demokraták külpolitikáját kéne másolnia
A mi koncepciónk lényege, ami eltér a hivatalos koncepciótól, hogy az Európai Uniónak nem az amerikai demokraták külpolitikáját kéne másolnia, hanem egy stratégiai autonómia jegyében – és ezt éltetjük itt egyfolytában – egy saját, európai megközelítés kellene – közölte az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik csúcstalálkozójára érkező Orbán Viktor csütörtökön az angliai Oxford közelében lévő Blenheim-kastélyban.