km/óra
  2022.10.05., szerda  •  Aurél napja
E-sport szakosztállyal újít az Illés Akadémia 

E-sport szakosztállyal újít az Illés Akadémia 

Kedden délelőtt sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy új szakosztállyal bővül az Illés Akadémia. Az államilag elismert akadémiák közül a szombathelyi az első, amely nyit a digitális sport irányába is. Az e-sport az elmúlt években valósággal berobbant a köztudatba, óriási tömegeket mozgat meg, a világon ma már nagyjából 500 millióan űzik, ez a szám pedig egyre csak nő. A digitális sport rendkívüli módon megosztja az embereket, sok tévhit és sztereotípia fogalmazódik meg ezzel kapcsolatban. Szabella Olivér, az Illés Akadémia Spirit megálmodója azzal a céllal hozta létre a szakosztályt, hogy ezekre a véleményekre rácáfoljon, és bebizonyítsa, hogy az e-sport sokkal több, mint ahogyan az emberek vélekednek róla. 


Jancsó András, a Szombathelyi Haladás jelenlegi játékosa, valamint Tóth Miklós, az Illés Akadémia ügyvezetője is elmondta, az ő életükben is jelen vannak a különböző videojátékok, és ez egy olyan folyamat, amellyel a világnak haladni kell és alkalmazkodni hozzá. 


A Spirit név nem véletlen, az Illés Akadémiának ugyanis a kétéves Spirit Esports-ot sikerült integrálnia, ami külön említésre méltó, a 2018-ban alakult egyesület ugyanis a magyar e-sport krémjéhez tartozik több játékban is. A hangsúlyt az idei szezonban a FIFA-játék, illetve a FIFA-versenyek kapják majd, aminek szintén megvan az oka. „A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportága, a digitális változata is, így reméljük, hogy ez az embereket közelebb tudja majd hozni az e-sport világához.  Ezen kívül pedig a játékosainknak nívós versenyeken van és lesz lehetősége elindulni, a tabellán elfoglalt helyezésük alapján pedig kiváló eredményeket érhetnek majd el” – fogalmazott Szabella Olivér


 Az alapító azt is kiemelte, hogy a versenyzők minden segítséget megkapnak majd, hogy  úgynevezett „Healthy Gamerek”, vagyis egészséges játékosok legyenek. Komoly napirend, edzésprogram lesz összeállítva számukra, a mozgás ugyanis kötelező eleme lesz a felkészülésüknek, ezzel is eloszlatva azt a negatív véleményt, hogy ezek a versenyzők rendkívül mozgásszegény életmódot élnek. „Ahogyan a hagyományosan értelmezett sportpályán, úgy a virtuális világban is a legjobb teljesítmény szükséges, ha valaki győzni akar, a monitor előtt sem lehet senki sem fáradt, ha a legjobb formáját szeretné nyújtani.”  - zárta gondolatait a szakosztály alapítója. 

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Öt évet kapott az embercsempész
A Szombathelyi Járásbíróság ítélete jogerős, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Vigyázzunk a Lapozóra!
A Városháza előtti könyvcserepont, a LAPOZÓ a Libri-Bookline Zrt. és a szombathelyi önkormányzat együttműködésében jött létre kora tavasszal. A könyvek újrahasznosítását elősegítő könyvpavilon hónapokon át remekül működött, egy ideje azonban megfogyatkozott kölcsönözhető, cserélhető könyveinek száma.
Balesetek megyeszerte
Négy, anyagi kárral végződött balesetnél helyszíneltek a Vas megyei rendőrök, írja a police.hu.
Körözöttek kerültek rács mögé
Beszédes volt a Rendőrség honlapjának körözési alportálján közzétett fotó, írja a police.hu.
A magyar pedagógusok fekete napja
1994 óta minden év október ötödikén ünnepli az UNESCO a pedagógusok világnapját.A dátum a hatalmas előrelépést jelentő 1966-os ILO/UNESCO ajánlás aláírásának állít emléket, amely a tanárok jogait és felelősségét határozta meg. Ma Magyarországon a pedagógusjogok napját sztrájk, polgári engedetlenség és fekete ruhás tiltakozások kísérik – Szombathelyen is több iskolánál demonstráltak.