km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Drograzzia Szombathelyen: legalább négy helyszínen ütöttek rajta a dílereken

Drograzzia Szombathelyen: legalább négy helyszínen ütöttek rajta a dílereken

Szombaton kora reggel összehangolt akcióban csapott le a rendőrség drogterjesztőkre a vasi megyeszékhelyen. A jellemzően lakótelepi épületek környezetében is lövedékálló mellényes rendőrök ügyeltek arra, hogy ne szökhessenek el a drogdílerek.

 

Több helyszínen hajtott végre rajtaütést és házkutatást a rendőrség 2021. május 22-én kora reggel Szombathelyen. A 112press információi szerint a Nemzeti Nyomozóiroda egy kiterjedt kábítószer-terjesztő hálózatot számolt fel. A városban legalább négy helyszínre vonultak ki, ezek jellemzően lakótelepi lakások voltak. Olvasóik jelzései alapján rendőrök érkeztek nagy erőkkel és drogkereső kutyával a Szent Flórián körútra, a Rohonci útra, a Váci Mihály és a Bem József utcába is. Ezeken kívül valószínűleg további helyszínek is érintettek lehettek.


A helyszínen tartózkodók elmondása alapján a Szent Flórián körútról három embert vittek el bilincsben. Egy parkoló autóból pedig feltehetőleg kábítószer került elő.


A 112press olvasója jelezte a Bem József utcából, hogy a szomszéd lépcsőházból egy fiatalembert vittek el bilincsben, miközben egy másik férfit rendőrautóból szállítottak ki és vezetőszáron kísért az épülethez egy lövedékálló mellényes rendőr. Az elfogott drogterjesztőket a Készenléti Rendőrség autói szállították el.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.