km/óra
  2021.04.21., szerda  •  Konrád napja
Dr. Bognár Balázst nevezték ki a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács élére

Dr. Bognár Balázst nevezték ki a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács élére

Tíz év után történt váltás a tudományos tanács élén. Dr. Papp Antal Zoltán tűzoltó ezredes 2011 óta töltötte be a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács elnöki tisztségét, ez idő alatt a tudományszervezés területén tevékenykedett, elsődlegesen a katasztrófavédelem előtt álló szakmai kihívásokra adandó válaszok kutatásával foglalkozott, olvasható a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

 

Papp Antalt a tudományos tanács elnöki tisztségében március 1-től dr. Bognár Balázs Lajos PhD tűzoltó dandártábornok, Vas megyei katasztrófavédelmi igazgatója követi, miután dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató megbízta a feladatok ellátásával.


Bognár Balázs csaknem két évtizedes védelmi igazgatási jogalkalmazási tapasztalattal, vezetői és oktatási gyakorlattal rendelkezik. A védelmi igazgatás és a kritikusinfrastruktúra-védelem területén több nemzetközi és hazai szakmai publikációja, tankönyve jelent meg. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének adjunktusa, a Katonai Műszaki Doktori Iskola óraadója, a Rendészeti Alap- és Szakvizsgabizottság vizsgabiztosa, a Belügyi Szemle állandó lektora, a BM OKF Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsának korábbi alelnöke, számos tudományos és katasztrófavédelmi projekt szakmai vezetője.


Mint írják, az új elnök legfontosabb célkitűzésének a hivatásos katasztrófavédelmi szervezet tudományos munkájának és tudományszervezési képességeinek hazai és nemzetközi színtéren való továbbfejlesztését tekinti a Belügyminisztérium Tudományos Tanácsa égisze alatt. Fontosnak tartja a látható, aktív tudományszervezést, tudományos ismeretterjesztést, amelyhez elengedhetetlen a kutatás-fejlesztési projektekben való eredményes részvétel. Kiemelten kívánja kezelni a Belügyminisztériummal, a Magyar Tudományos Akadémiával, a rendvédelmi szervekkel, a felsőoktatási intézményekkel, a biztonságpolitikával, belbiztonsággal, stratégiai tervezéssel foglalkozó grémiumokkal, intézetekkel, egyesületekkel való együttműködést.  

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szinte a teljes répcelaki tantestület otthon maradt, fegyelmit kapnak
A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment ma be az intézménybe tanítani - értesült a Népszava.
Burgenland nem hosszabbít a lezáráson
Április 19-én véget ér a regionális zárlat, Burgenland nem követi Bécs és Alsó-Ausztria példáját, ahol május 2-ig meghosszabbították a lockdown-t, jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök. A lakosságot azonban gyakrabban teszteltetnék, olvasható az orf.at-n.
Megyei I. osztály: a Csepreg megszakította a Király SE tavaszi veretlenségi sorozatát
A Celldömölk a Vasvár, a Szentgotthárd a Rábapaty elleni magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot. A Kőszeg kétgólos hátrányból mentette döntetlenre találkozóját, de a Jánosháza és a Lukácsháza is megosztozott a pontokon.
Ausztria keleti tartományaiban április 18-ig hosszabbítanák meg a lezárásokat
Ausztria mindhárom keleti tartománya, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland is a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások meghosszabbítása mellett foglalt állást a kedden koradélután megkezdett egyeztetések során. A tartományok a lezárások április 18-ig való meghosszabbítását kérik a kormánytól, olvasható az orf.at-n.
Orbán: hétfőn nyitnak az óvodák és az alsó tagozatosok visszaülnek az iskolapadba
Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Hétfőn az óvodák és az alsók nyitnak, a felsők csak május 10-én.
legfrissebbek
Híztak a magyarok a járvány alatt
Minden magyarnak átlagosan 2-5 kilóval nőtt a testsúlya a járvány alatt, miközben a mozgásszegény életmód miatt egyre többen küzdenek mozgásszervi panaszokkal.
E-autó futam érkezik a Hungaroringre
A Hungaroring is bekerült az idén rajtoló PURE ETCR-sorozat versenynaptárába.
A hetedik te magad légy: elhozta a kupát a Falco!
A Szolnok tükörsima legyőzése után a DEAC együttese ellen lépett pályára a Magyar Kupa fináléjában a Falco együttese. A debreceniek a másik vasi együttessel, a Körmenddel találkoztak a másik elődöntőben, és sima győzelem után kerültek a fináléba.
Uniós szabályozás védené a mesterséges intelligencia rendszereket
Az Európai Bizottság elsődleges célja, hogy korlátozza a magas kockázatú AI alkalmazások használatát.
Tudatos a brandépítés a Falconál
Tóth Kálmán, a Falco KC-t működtető gazdasági társaság felügyelőbizottsági elnöke még a kilencvenes években járt először Falco-meccsen, azóta fanatikus drukkere a sárga-feketéknek. A városi képviselő a helyszínen szurkolta végig a Magyar Kupa fináléját.