km/óra
  2020.10.22., csütörtök  •  Előd napja
Dombtetőn találta szembe magát egy BMW-vel az előzésben lévő VW sofőrje Nádasnál

Dombtetőn találta szembe magát egy BMW-vel az előzésben lévő VW sofőrje Nádasnál

A keskeny, négy számjegyű úton három autó robogott el egymás mellett. A baleset okozója sodródott árokba, de az egyik vétlen jármű is megsérült.

 

Szerencsés kimenetelű közlekedési baleset történt Nádasd és Halogy között, írja a 112press. Egy Nádasd felé tartó Volkswagen egy domb előtt személyautó előzésébe kezdett. Az autó vezetője a dombtetőre felérve észlelte, hogy szemből három autó érkezik, a sor elején egy BMW-vel.


- Amikor megláttam a szemből érkező Volkswagent, akkor egy pillanat alatt kellett döntenem és félrehúztam a kormányt, így tett az éppen megelőzött autó vezetője is, így hárman haladtunk el egymás mellett - mondta el a 112Press kérdésére a BMW vezetője, aki legénybúcsúba tartott, három utasával együtt. - Nagyon örülök, hogy megúsztuk ennyivel. A lökhárító koppant az árokban és a szélvédő repedt be. Sokkal rosszabbul is végződhetett volna. 


A balesetet okozó Volkswagen az elkerült BMW után be tudott sorolni a megelőzött autó elé, de padkára futott. A sofőr próbált visszakormányozni, de a VW áttért a szemközti sávba, majd letért az útról és egy fenyőültetvény előtt hosszan feltúrta a földet sodródás közben. 


A balesetben személyi sérülés nem történt.  A VW-t traktor vontatta vissza az útra, két defektes kerekének kicserélése után a saját kerekein tudott távozni a helyszínről.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press
 

Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gazdátlan betegek, ellátási zavarok várhatók
Elfogadhatatlan az orvosok és egészségügyi dolgozók számára a jogviszonyról szóló törvény. A kivezénylés, a választási kötelezettség állami- és magánellátás között lehetetlen helyzetbe hozza az orvosokat, a szakdolgozók jelentős részét, és ez által a betegeket is. Megkérdeztük egy orvos véleményét a témáról, aki negyven éve praktizál egy nyugat-magyarországi kórházban.
Operatív törzs: korlátozás nélkül lehet menni vásárolni Ausztriába, hazatérés után azonban karantén jár
Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán online sajtótájékoztatón.
Az orvosok többlépcsős béremeléséről döntött a parlament
Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés.
Megduplázzák az orvosok bérét, kivezetik a hálapénzt
Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született.
Az ápolók is igazságos béremelést kérnek
További jelentős béremelést kérnek a kormánytól a szakápolók is – írta közleményében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK).
legfrissebbek
Felújítják a gencsapáti vasúti átjárót
Elhajtott a baleset okozója a 84-esen, frontális karambolt előzött meg a Renault vezetője
Áttért a szemközti sávba egy jármű hajnalban a 84-es főúton. A szemből érkező Renault vezetője mentette, ami menthető és a padkára kormányozta az autóját, de így is ütköztek. Az okozó megállás nélkül elhajtott.
Megújul a város egyik emblematikus épülete
Várhatóan 2023-ra megújul a Megyeháza. A Modern Városok Program keretében 2,2 milliárd forintot fordítanak a város emblematikus épületének rekonstrukciójára. A kiemelt beruházás kivitelezése 2021 második felében indulhat.
Hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekeket támogat az önkormányzat
Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése a határozatával egyetértett a Szent Márton Esélyegyenlőségi Támogatási Program bevezetésével, ennek a segítségével kíván támogatást nyújtani a tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekek számára. A támogatni kívánt célcsoport a tehetséges, szociálisan rászorult, általános iskola 5. évfolyamába lépő gyermekek, olvasható a város honlapján.
OVSZ: félszáznál több helyen várnak véradókat országszerte
Országszerte több mint 50 helyszínen szerveznek véradást, a helyszínek és időpontok az ovsz.hu és a veradas.hu oldalon követhetők - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) véradásszervezője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.