km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Döcögős kezdés, majd magabiztos Falco-győzelem az Atomerőmű ellen

Döcögős kezdés, majd magabiztos Falco-győzelem az Atomerőmű ellen

A szombathelyieket felpaprikázta az elveszített első negyed, onnantól kezdve nem volt kérdés a győztes kilétét illetően. Az összecsapás 92-67-es eredménnyel zárult.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. 21. FORDULÓ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC - ATOMERŐMŰ SE 92-67 (18-25, 25-12, 21-11, 28-19)

Falco: Pot 4, Brown 7/3, Kovács B. 5/3, Tiby 12/6, Keller Á. 4. Csere: Perl 21/3, Barac 14, Verasztó 13/9, Sövegjártó -, Horváth -, Takács Z. 2.

Edző: Milos Konakov

Paks: Edwin 20, Pajor 7/3, Buckingham 5/3, Eilingsfeld 10, Atkinson 14/3. Csere: Kékesi 9/9, Géringer -, Csizmadia -, Karosi -.

Edző: Csirke Ferenc

 

Nem sok ideje volt a sebek nyalogatására a Falconak a legutóbbi DEAC ellen elszenvedett vereség után, a sárga-feketék szerdán már a remek formában lévő Atomerőmű ellen léptek pályára hazai környezetben a javítás reményében.

 

Komoly lepattanócsatával indult a mérkőzés, végül Atkinson harcolt ki egy faultot, kettőből egy büntetőt dobott be - olvasható a bb1.hu portál tudósításában. A túloldalon Pot játszotta magát üresre, majd bedobta a középtávolit, Eilingsfeld találta meg üresen Atkinsont, aki középről nem hibázta el a hármast (2-4). Tiby egyenlített közelről, Eilingsfeld dobta át Kellert, aztán Atkinson váltotta két pontra Edwin bejátszását. Ismét Tiby köszönt be, Eilingsfeld felette is beemelt egy középtávolit, Brown ziccerével zárkózott a Falco. Brown alley-oopját Keller húzta be, Edwin törte fel a hazai védelmet, ráadásul Brown oda is ütött neki egyet, és a plusz egy is jó volt (10-13). Az irányító két bedobott büntetőjére Tiby válaszolt egy zsákolással, majd Barac is feliratkozott az eredményjelzőre. Atkinson ismét villant, aztán mégegyszer, közben Barac dobott egy ziccert. Kékesi egy triplával jelenkezett, Cowells középtávoli dobása után Buckingham dobott be két büntetőt. A negyedet Eilingsfeld kosara zárta, 18-25 állt az eredményjelző táblán.

 

A második negyed Perl középtávolijával kezdődött, Barac és ismét Perl kosaraival már csak egy pont volt a különbség, aztán a magyar válogatott játékos zsákolt, a Falco átvette a vezetést, Csirke Ferenc pedig időt kért (26-25). A szünet után ismét Perl talált be, Edwin két büntetővel zárta le a hazai futást. A paksi légiós nagyszerű dobócsellel küldte el Cowellst, a ziccer bement, a plusz egy nem, Barac sarkazott ki egy ziccert Eilingsfeld mellett. Edwin nem szalasztotta el az újabb 2+1-et, Kovács süllyesztett el egy triplát, Brown a ziccert értékesítette, de a büntetőt nem, Eilingsfeld kosarával lépett közelebb a Paks. Atkinson nehéz dobásával már a vendégeknél volt az előny, Milos Konakov azonnal időt kért (35-36). A játékmegszakítás után Perl talált be a sarokból, Atkinson egy támadólepattanó után állhatott a vonalra, azoban csak egy bütetőt dobott be. Tiby is elsüllyesztett egy hármast, a félidő Barac büntetőivel ért véget, így aztán két etap után 43-37-re vezetett a címvédő.

 

Cowels hármasával a harmadik negyed elején 9 pontra nőtt a differencia, és bár Edwin válaszolt, a Falco játékosa még egy triplát bedobott, így a mérkőzés folyamán először 10 volt a két csapat között. Atkinson is megkezdte a pontgyártást a második félidőben, Perl ment végig a vendég védelmen két pontért. Eilingsfeld egy pontot a vonalon hagyott, majd ismét, Perl verte meg egy az egyben Pajort, Buckingham pedig a saroból dobott hármast (53-46). Edwin hozta fel -5-re a Paksot, Barac dobott be egy fadeawayt, Tiby állította vissza a közte 10-et. Perl maradt üresen egy középtávolira, amit nem hibázott el, aztán még egyszer, a Paks nem tudott mit kezdeni a Falco egyre szorongatóbb védekezésével. Cowells ziccerével már 16 pontra hízott a hazai előny, a negyedben több kosár nem esett, így a Szombathely megnyugtató előnnyel várhatta az utolsó játékrészt, 64-48 volt ekkor az állás.

 

A záróetap eleje is Falco-kosárral kezdődött Keller révén, egy gyorsindítás után Pot pontjaival már 20 pont volt a különbség, Edwin ziccere egy hosszú rossz sorozatot zárt le a vendégek részéről (68-50). Barac egy középtávolit varázsolt be, Edwin és Perl váltott kosarat. Kékesi második tripláját szórta be, Brown azonnal visszadobta azt. Az utolsó 6 percre sok izgalom nem maradt, a Paks Kékesi, Csizmadia, Karosi, Pajor és Géringer révén öt fiatallal ment fel, míg a Falco is bedobta Verrasztót, aki gyors öt ponttal válaszolt a vendégek 5-0-ás futására, ezzel visszaállítva a 20 pontos különbséget (80-60). A fiatal magyar játékos még 5 pontot hozzátett, így átlépte a 10 pontos határt, így az utolsó 3 percre már csak a különbség maradt a kérdés, a Falco javította a DEAC elleni kisiklást, az Atomerőmű három nyertes mérkőzés után kapott ki újra, a szombathelyiek 92-67-es győzelmet arattak.

 

Perl Zoltánék legközelebb február 11-én szállnak harcba bajnoki pontokért, a Kecskemét érkezik az Aréna Savariába.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet