km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja
Haladás: Bravúros győzelem Diósgyőrben

Haladás: Bravúros győzelem Diósgyőrben

Az NB/II 19. fordulójában a szombathelyiek 2-1-re verték a listavezetőt szombaton délután.

A listavezető otthonában Csilus visszatérhetett a kezdőbe, miután letöltötte eltiltását. A találkozó elején a DVTK birtokolta többet a labdát, a zöld-fehérek nem nagyon tudtak kijönni saját térfelükről. A 9. percben az első lehetőség a házigazda előtt a miskolciak előtt adódott, ám Bertus közeli perdítése után Németh Milán blokkolta a labdát. A 12. percben Doktorics tört be a piros-fehérek 16-osán belülre, két csel után viszont jobbal gyengén, a jobb kapufa mellé lőtt. Ez nagy helyzet volt!

A 13. percben Molnár Rajmund vette célba 22 méterről Danilovics kapuját, ám csatárunk néhány centit tévedett, a labda elkerülte a jobb felső sarkot. Az első negyed óra végére a Hali játéka lett veszélyesebb.

A 19. percben Bosnjak baloldali beadására Simut érkezett a hosszú oldalon, majd a jobbhátvéd 8 méterről a jobb alsó sarkokba emelte a labdát (0-1)! A szombathelyiek megérdemelten szerezték meg a vezetést, majd 0-1 után is taktikusan, bátran fociztak. A 25. percben Molnár ívelt balról a hazai kapu elé, ismét Simut érkezett, aki ezúttal fejelt, Danilovics bravúrral védett. A 28. percben Bárdos lőtt 25 méterről, de a labda elkerülte a bal kapufát.

A 29. percben Lukács tört be a 16-oson belülre, egy csellel becsapta Csatót, majd 14 méterről a kapu közepébe bombázott, Verpecz csak belekapni tudott a labdába (1-1). Az egyenlítés után a diósgyőriek maradtak támadásban, ekkor a Hali nem nagyon tudta megtartani a labdát. A 36. percben Eppel tálalt Koman elé, a rutinos középpályás 17 méterről, középről a bal kapufa mellé tekert. Ez is komoly lehetőség volt.

A látottak alapján a szünetre igazságos eredménnyel vonulhattak a felek.

A fordulást követően a Hali játszott mezőnyfölényben, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Később kiegyenlítettebb lett a játék, a mezőnyben gyűrték egymást a felek. Lukács az 51. percben balról vette célba Verpecz kapuját, ám Csató blokkolta a labdát. Lukács nem sokkal később ismét veszélyeztetett, ekkor a Hali kapusa védett. Átvette az irányítást a DVTK, Az 55. percben Eppel közeli fejese után a Haladás kapusa bravúrral mentett szögletre. Az 55. percben Bényei 25 méterről a felső lécre tekerte a labdát.

A piros-fehérek támadtak, a Hali védekezett, ám Csernikék nem igazán tudták megtartani a labdát. Egy óra elteltével a miskolciak jöttek előre, a vasiak védelme rombolt. A 60. percben Bosnjak hibája után Gera lőhetett 10 méterről, Verpecz bravúrral szögletre tolta a léc alá tartó labdát. A 66. percben ismét Gera veszélyeztetett, de Németh Milánban elakadt a labda. Ezekben a percekben nagy nyomás nehezedett a Haladás kapujára, Csatóék romboltak, a félpályát alig lépték át a mieink.

A 71. percben Simut végzett el szabadrúgást 20 méterről: a hátvédünk alig csavart a jobb kapufa mellé. Hosszú idő után adódott lehetőség a szombathelyi alakulat előtt.

A 74. percben büntetőhöz jutott a Hali! Ráczot buktatta Szatmári a 16-oson belül. A sértett a kapu közepébe vágta a labdát (1-2)! Némiképp váratlanul érkezett a Haladás találata…

Michal Hipp együttesét megnyugtatta a vezetés, a gól után sokkal kiegyenlítettebb lett a játék. A házigazda támadásai ekkor már kevésbé voltak veszélyesek, többet hibáztak Könyvesék, és jól működött a vasiak lestaktikája.

A hajrában rohamozott a Diósgyőr, a zöld-fehérek szervezetten védekeztek.

Az eredmény nem változott, a Haladás szervezett játéka három pontot ért.

DIÓSGYŐRI VTK–SZOMBATHELYI HALADÁS 1 - 2 (1 - 1)
Diósgyőr, 2000 néző. Vezeti: Bogár Gergő (Medovarszki János, Szilágyi Norbert).
Diósgyőri VTK: Danilovics – Csirmaz, Szatmári Cs., Bárdos, Bokros – Bertus, Bényei, Koman (Könyves 77.) – Gera D., Eppel (Jurek 73.), Lukács D. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Szombathelyi Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csilus - Derekas, Rácz B., Csernik (Hursán 92.), Doktorics (Horváth R. 83.) – Molnár R (Borvető 68.). Vezetőedző: Michal Hipp.

Góllövők: Lukács 29., illetve Simut 19., Rácz (11-esből) 75.

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
legfrissebbek
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.
Vemhes kocát ütött el egy Toyota Rábahídvég közelében
A sofőr egy szemből reflektorral érkező autó miatt lassított, majd nem sokkal ezután egy vaddisznó ugrott az autója elé, amit elütött.
Pár hónapja pótolt betonoszlopot tört egy Seat Balogunyomban, a 86-os főúton
A jármű vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó Ford furgon forgalmi okból lassít. A sofőr jobbra húzta a kormányt, de ütközött a Ford sarkával, majd egy betonoszlopnak ütközött, ami a műszaki mentés ideje alatt eldőlt.
Porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A két héttel ezelőtti tömegbalesetet is porvihar okozta.