km/óra
  2021.05.16., vasárnap  •  Mózes, Botond napja
Digitális oktatás: sok családban két gyerekre egy laptop jut

Digitális oktatás: sok családban két gyerekre egy laptop jut

Sok családban nincs elég laptop vagy akár külön szoba a gyerekeknek, hogy részt vehessenek az online iskolai órákon. A középiskolások már több mint két hete áttértek a digitális oktatásra. Az órákról sokszor azért hiányoznak a diákok, mert a család egyetlen laptopján két gyereknek kellene egyszerre tanulnia.

 

Sok családban komoly szervezést igényel - főleg, ha több gyerek is van -, hogy mindenkinek biztosítsák az online tanulás feltételeit. 


Az ELTE Bolyai János Gimnáziumban most értékelték ki azt az online felmérést, amelyben a digitális oktatásról kérdezték a diákokat és a szülőket. Ebből az derült ki, hogy az átlagtól eltérően laptopja és otthoni internete itt szinte mindenkinek van, Papp Tibor igazgató szerint az iskola részéről így is szükség van rugalmasságra. 


“A tanárnak egyfajta rugalmasságot kell képviselnie. Tehát az, hogyha egy diák nem tud bejelentkezni automatikusan az nem azt jelenti, hogy ő hiányzik vagy nem akar. Nyilván fel kell mérni, hogy miért nem jelentkezett be, és hogyha ennek technikai vagy egyéb akadályai vannak, akkor azt a tanár nyilván elfogadja” – fogalmazott. 


A Bolyaiban a diák ilyenkor a classroomon keresztül kapja meg a tananyagot. A legtöbb középiskolában bőven akadnak olyanok is, akiknek eszköz híján gondot okoz, hogy részt vegyenek az online órán. Nekik segíthet a Digitális Batman, egy tavasszal indult helyi kezdeményezés. 


Pintér Zsolt ötletgazda elmondta, hogy a tavaszi dömpinghez hasonló igén, illetve felajánlás ősszel most nem jelentkezik, de ha bárkinek a digitális oktatáshoz eszközre van szüksége, akkor azt kérik, hogy jelezze a Digitális batman nyitott Facebook-csoportban.


A szervezet most egy jótékonysági akciót is hirdetett. Az árverés bevételéből digitális eszközökkel segítik a rászorulókat.

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 18. szám - 2021.05.14.
Savaria Fórum 30. évfolyam 18. szám - 2021.05.14.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztriában szombat éjféltől feloldják az éjszakai kijárási korlátozást
Szombat éjféltől Ausztria-szerte feloldják a koronavírus-járvány megfékezését célzó, november óta érvényben lévő éjszakai kijárási korlátozást - jelentette be Wolfgang Mückstein szociális és egészségügyi miniszter.
Ötszáz alatt a fertőzésszám növekedése
Vas megyében mindössze nyolc új koronavírusos beteget regisztráltak keddre.
Jön a digitális védettségi igazolvány
Sajtóhírek szerint napokon belül letölthető lesz az app.
Ezer alatt az új fertőzöttek száma
Vas megyében 23 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak hétfőre.
Müller Cecília: a tanórák alatt igazoltan lehet oltakozni
Egyik vakcina sem nyújt 100 százalékos védettséget a koronavírus ellen, illetve vannak olyanok is, akiknek az immunrendszere nem válaszol kellőképpen az oltóanyagra. Őket a nyájimmunitás fogja megvédeni – jelentette ki Müller Cecília az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.
legfrissebbek
Nőtt a fiatalok megtakarítási hajlandósága
A K&H szerint a 19-29 évesek 60 százalékának van félretett pénze.
Zidane távozhat a Real Madridtól
Sajtóhírek szerint a a játékosaival már közölte, hogy a következő szezonban nem ő irányítja a gárdát.
99 kontra 1: Karácsony Gergely új politikai mozgalom indítását jelentette be
Szombaton Karácsony Gergely, Budapest főpolgármester-jelöltje bejelentette, hogy miniszterelnök-jelöltként elindul az ellenzéki előválasztáson, majd bejelentette, hogy elindítja a 99 Mozgalmat.  A kezdeményezés alapítói között van dr. Nemény András, Szombathely polgármestere is. 
Nagyot drágul a belföldi turizmus
Már az idei nyári szezon legelején kiderült, hogy a tavalyi szobaárak nem tarthatóak, írja a portfolio.hu: a lap számításai szerint idén a belföldi turizmus főszezonjában 15-20 százalékos áremelkedés jöhet. 
Vasárnapra ezer alatt a fertőzésszám növekedése
Vas megyében 27 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak.