km/óra
  2021.09.17., péntek  •  Zsófia napja
Derekasan helytállt a Haladás-Viktória a bajnoki címvédő FTC ellen

Derekasan helytállt a Haladás-Viktória a bajnoki címvédő FTC ellen

A zöld-fehér összecsapáson Vanessa Marques találatával gyűjtötte be a három pontot a fővárosi alakulat.

 

SIMPLE NŐI LIGA, 19. FORDULÓ

FTC TELEKOM–HALADÁS-VIKTÓRIA FC 1-0 (1-0)

FTC: Bednar – Zlidnis, Hasanbegovic, Rőhberg, Nagy V. (Mosdóczi, 63.) – Marques, Fenyvesi, Papp (Cameron, 63.), Brendon (Pusztai, 63.) – Kehrer (Szabó V., 63.), Vágó (Siklér, 79.)

Edző: Dörnyei Balázs.

Haladás-Viktória FC: Boanda – Kopcsándi, Fördős, Horti, Hajba – Kovács V., Balogh, Csizmadia (Simon, 85.), Németh M. – Szil, Herczeg

Edző: Székely Tibor

Gólszerző: Marques 14.

 

Csütörtökön délután a Duna World által is közvetített összecsapáson a Haladás-Viktória a Ferencváros otthonába látogatott a Simple Női Liga 19. fordulójában. A két csapat első budapesti mérkőzésén győzelemmel felérő döntetlent tudtak kiharcolni a szombathelyiek, a decemberi összecsapáson pedig egy gól döntött az FTC javára. 

 

Ahogy az várható volt, a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, ám ha tehették, a szombathelyiek is próbáltak támadást építeni. A ferencvárosiak fölénye meddő volt, a vendégek stabilan védekeztek – egészen a 14. percig. Ekkor Papp bal oldali centerezésére érkezett a portugál válogatott Marques és kapásból szép találatot szerzett.  A folytatásban is a hazaiak futballoztak fölényben, de igazán veszélyes lehetőségeket nem sikerült kialakítaniuk. A vasiak tették a dolgukat becsülettel, mentek előre, de nekik sem sikerült a kapu elé kerülniük. A hazaiak pedig nem siettették a támadásokat, hosszasan passzolgattak, mielőtt akciókat vezettek. Kisebb-nagyobb fővárosi helyzetek után a 45. percben Vágó került ziccerbe két vasi védő között, de a kifutó Boanda mellett a jobb sarok mellé pöccintett. 

 

Szünet után Kehrer jobb oldalról leadott lövését védte biztosan Boanda. Az első félidőhöz hasonlóan a ferencvárosiak uralták a mérkőzést, a szombathelyieknek erejét szinte teljesen lekötötte a védekezés, a kontrákra nem maradt lehetőségük. A Fradi igyekezett minél hamarabb megszerezni a második találatot. Az 58. percben egy szép szombathelyi támadás végén Herczeg 18 méteres lapos lövését fogta Bednar. Két perc múlva Vágó közeli próbálkozását védte Boanda, majd ismét a román válogatott kapus remekelt: Cameron 11 méteres lövését lábbal hárította. Az FTC támadott, a Haladás-Viktória védekezett – így telt a mérkőzés a folytatásban is. A vasiak hiába értek fel olykor a ferencvárosi kapu elé, az utolsó passzokat rendre elrontották. A vendégek az utolsó percekben még mindent megtettek az egyenlítésért, ez azonban nem sikerült. A szombathelyiek ennek ellenére is dicséretet érdemelnek, hiszen a rendkívül fiatal csapat nagyon szervezett és fegyelmezett futballal nehezítette meg Dörnyei Balázs együttesének dolgát.

 

A Haladás-Viktória a következő fordulóban május 8-án 16 órától a Diósgyőr együttesét fogadja a Haladás Sportkomplexumban.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 32. szám - 2021.09.10.
Savaria Fórum 30. évfolyam 32. szám - 2021.09.10.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lecsapnak az oladi autórongálókra
A rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrök már a kezükbe vették az oladi városrészen elterjedt autórongálások ügyének megoldását.
Új intézkedéseket vezetnek be szeptember közepétől Ausztriában
Szeptember 15-től a be nem oltottak számára lépcsőzetes terv léphet érvénybe. Az emelkedő fertőzési adatokra a válasz a védőoltás és nem a zárlat kell, hogy legyen – mondta ma Sebastian Kurz kancellár, amikor bemutatta a következő hónapokra vonatkozó CoV-intézkedéseket, olvasható az orf.at-n.
M86: más nyomvonalat javasoltak
Az M86-os gyorsforgalmi Szombathely és Körmend közötti szakaszának tervezésére 2019-ben írt ki közbeszerzési pályázatot a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A nyertes konzorcium tanulmánytervében három változat szerepelt a nyomvonalra és Körmend felé a becsatlakozásra. A befutó terv nem minden településnek nyerte el a tetszését. Egy olyan változat mellett döntöttek, ami a meglévő M86-ost a Vép–Szombathely közötti szakaszon egy új, különszintű csomópont kialakításával viszi el déli irányba Szombathely és Táplánszentkereszt között.
Megyei I. osztály: háromgólos hátrányból állt fel a Sárvár a forduló rangadóján
A Celldömölk továbbra is tartja jó formáját, a Körmend pedig első győzelmét szerezte az idei kiírásban. A Bük a Szentgotthárd ellen tudott nyerni, míg a Répcelak Jánosházáról hozta el a három pontot. A Kőszeg és a Lukácsháza megosztozott a pontokon.
Akik a korukat is legyőzték: nyugdíjas sportnapot tartottak Szombathelyen
Darts, medicinlabda, golf, kapura rúgás – játékos sportvetélkedőt tartottak a szombathelyi Sportligetben a Vas megyei idősklubok tagjai. Vépről, Szentgotthárdról és Kőszegről is érkeztek résztvevők a nyolc pályán zajló vetélkedőre.
legfrissebbek
Jóváhagyták Magyarország uniós támogatási térképét
Az Európai Bizottság az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok alapján jóváhagyta Magyarország 2022 és 2027 közötti időszakra vonatkozó regionális támogatási térképét, amely meghatározza a regionális állami beruházási támogatásra jogosult, leghátrányosabb helyzetben lévő magyar régiókat, valamint a támogatható régiókra vonatkozó maximális támogatási intenzitásokat.
Fontos egészségpolitikai döntést hozott az Európai Parlament
Az Európai Parlament (EP) elfogadta az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) hatáskörének kiterjesztésére irányuló javaslatot, az uniós betegségmegelőzési és járványügyi rendszer megerősítésére – közölte az uniós parlament csütörtökön.
Csütörtök este lecsap a hidegfront
Csütörtök este hidegfront érkezik, hatására csapadékosabb és kissé hűvösebb lesz a hétvége: vasárnap néhol már csak 5 fokot mérhetnek hajnalban, és helyenként a 20 Celsius-fokot sem éri el majd a csúcshőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéséből.
Talpra állt a magyar turizmus
A vendégéjszakák 74 százalékát belföldiek töltötték el.
EU: kinyitnák a kapukat a diplomás bevándorlók előtt
Az új szabályok könnyítik a bevándorlást és a családegyesítést is a magasan képzett unión kívüli dolgozók számára. A döntés életbe lépéséhez még az Európai Unió Tanácsának áldása is szükséges.