km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Délelőtt 11 órakor megszólalnak a szirénák

Délelőtt 11 órakor megszólalnak a szirénák

Hétfőn délelőtt teljes körű próbát végeznek a a lakossági riasztó rendszerrel, a MoLaRival, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

A MoLaRi-rendszert Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Pest, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyében és Budapesten építették ki, ennek során 667 lakossági riasztó-tájékoztató, illetve 419 monitoring végpontot telepítettek.


Ezeken a helyszíneken délelőtt 11 órakor indul a lakossági riasztó rendszer hangos üzemű (teljes körű) próbája. Az eredeti menetrend szerint erre március 7-én került volna sor, de akkor az orosz-ukrán háborús helyzet miatt elmaradt. A legközelebbi hangos próba szeptemberre van kiírva, most a márciusi elmaradást pótolják a szakemberek.

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint