km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Debrecenben veszítette el veretlenségét a Falco

Debrecenben veszítette el veretlenségét a Falco

Hárompontos győzelmet aratott a DEAC a szombathelyiek felett, a találkozó 91-88-as végeredménnyel zárult.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. 12. FORDULÓ

DEAC-TUNGSRAM - FALCO KC SZOMBATHELY 91-88 (29-19, 18-22, 21-20, 23-27)

DEAC: Thames 17/15, Hagins 18/9, Drenovac 18/9, Aska 17, Kovács Á. 4. Cserék: Neuwirth -, Dzeletovics 17/9, Kerpel-Fronius -, Polyák -

Edző: Jorgosz Vovorasz

Falco KC Szombathely: Váradi 15/6, Somogyi 12/9 ,Benke 12/3, Kovács B. -,Keller 12. Cserék: Golomán 6, Clark 17/6, Barac 14/6

Edző: Milos Konakov

 

Debreceni túrával folytatódott az idegenbeli mérkőzések sorozata a Falco számára. Az alapszakasz első felének utolsó mérkőzésén Perl Zoltán betegség miatt nem állhatott csapata rendelkezésére, így őt nélkülöznie kellett Milos Konakov vezetőedzőnek.

 

Váradi szerezte az első kosarat, Thames triplával felelt rá, de Aska is zsákolt egy látványosat. Ezt követően Somogyi duplája és Drenovac triplája jelentette a folytatást, majd előbbi triplájával zárkóztak a vasiak, Benke büntetőivel pedig a vezetést is visszavették - írja a bball1.hu portál. A hazaiak azonban megrázták magukat, Drenovac zsákolását követően időt is kértek a vendégek. Barac kosarával folytatódott a mérkőzés, amire Drenovac révén tudott reagálni a hajdúsági együttes. Clark is megszerezte első pontjait, de a debreceniek jobban kosaraztak ebben a periódusban. Dzeletovics dobott fontos triplát, majd a ráadás büntetőt is a helyére került. Milos Konakov reklamálásért technikait kapott, Kovács Ákos duplájával nyílt tovább az olló, a negyedet Hagins triplája zárta, 29-19 állt az eredményjelzőn.

 

A folytatásban is a DEAC kézben tartotta és kontrollálta a mérkőzést, Dzeletovics termelte a pontokat, míg a vasiakban Somogyi tartotta a lelket, de az olló nem zárult, nagyon elkapták a fonalat a hazaiak, akik a negyed elején már tizenkét ponttal vezettek. Benke és Clark kosaraival zárkózott a szombathelyi csapat, de mindkét oldalon sok volt a hiba. 36-28 volt a táblán, amikor Jorgosz Vovorasz időt kért. Drenovac dobta be egyik büntetőjét, majd egy hármast is behintett a légiós. Kovács Ákos duplája után már tizennéggyel vezetett a DEAC. Keller szerzett egy duplát, Golomán pedig zsákolt egy nagyot. Váradi triplájával egy 7-0-ás rohanást csináltak a vendégek, debreceni időkérés következett, ami után Thames hármasa talált utat a vasi gyűrűbe. Váradi és Benke pontjai következtek, de Dzeletovics is betalált. Somogyi triplája is ült, ez volt a negyed utolsó kosara, 47-41-gyel mentek pihenni a csapatok.

 

Clark zsákolásaival folytatta a felzárkózást a Falco, Thames remek hármasa nagyon kellett a hazaiknak. A szombathelyiek szemmel láthatóan rendezték soraikat, minden labdáért nagyon megküzdöttek. Hagins kapott technikait, a Falco pedig Keller parádés zsákolásával egalizált. Újabb debreceni tripla nyugtatta a hazai kedélyeket, ismét Thames talált be távolról. Barac dobott egy duplát, időt kértek a hazaiak. Kemény, feszült, harcias mérkőzés volt. Pontváltást követően előbb 58-56, majd 61-56 is volt a táblán. A DEAC őrizte előnyét, Dzeletovics kosarával már ismét nyolccal vezettek. Váradi dobott egy triplát, nagyon kellett ez a szombathelyieknek, akik Perl Zoltánt nélkülözték betegség miatt. Thames is betalált távolról. 68-61.

 

Aska és Barac pontjaival folytatódott az összecsapás, ők léptek elő első számú pontfelelőssé. Benke triplájával 72-70-re kapaszkodott a Falco, Keller duplája pedig már egyenlítést ért. Aska villant a másik oldalon, Keller két büntetőt is elhibázott, maradt a debreceni előny. Hagins küzdött meg egy dupláért, Keller egészen zseniális kosárral válaszolt. Kicsivel később Aska ugrotta át a magyar válogatott centerét. 78-75 volt a táblán, amikor időt kért a Falco. Clark egyenlített, Golomán duplájával pedig a vezetést is megszerezték. Aska büntetőivel, Váradi pöcizésével folytatódott a mérkőzés. Somogyi adott zseniális gólpasszt Kellernek, gyönyörű alley-oop volt. Hagins szórt egy triplát, Somogyi pedig csak az egyik büntetőjét dobta be. Thames távolijával vette vissza a vezetést a DEAC, de Váradi is bedobott egy ziccert. Dzeletovics is hármast dobott, Milos Konakov pedig időt kért. Keller csak az egyik büntetőjét dobta be, ezúttal a DEAC trénere hívta magához övéit. Drenovac is csak egyik büntetőjét dobta be, újabb vasi időkérés következett. A sárga-feketék nem tudtak pontot dobni, így a nagyot küzdő DEAC örülhetett a végén, 91-88-as eredménnyel zárult a találkozó.

 

A Falcora december 22-én szerdán a VEF Riga elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés vár. Amennyiben a magyar bajnok legyőzi a letteket, úgy biztosítja helyét a legjobb 16 mezőnyében.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén
Bécsben spórolnak a díszkivilágítással karácsonykor
Az energiatakarékosság érdekében Bécsben a Ring az idei karácsonyi szezonban sötétben marad. A város és a kereskedelmi kamara is egyetértett ebben. Emellett a Rathausplatzon is korlátozásokat terveznek az ünnepi vásárkor. A spórolás, önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti, olvasható az orf.at-n.