km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Darts hétvége a Haladás Sportkomplexumban: nyílt, bajnoki verseny és kupadöntő Szombathelyen

Darts hétvége a Haladás Sportkomplexumban: nyílt, bajnoki verseny és kupadöntő Szombathelyen

Három napon keresztül minden a dartsról szól majd a Haladás Sportkomplexumban. Pénteken a II. Haladás Open nyílt versenyen, szombaton a magyar bajnoki, míg vasárnap a kupadöntőt rendezik az ország legjobb játékosainak.

A tavalyi esztendő sikerén felbuzdulva idén is három napon keresztül szállnak a dartsnyilak a Haladás Sportkomplexumban. A Magyar Darts Szövetség, a Szombathelyi Önkormányzat, a Haladás VSE valamint a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület összefogásának eredményeként az ország legjobb sportolói érkeznek a hétvégén a vasi megyeszékhelyre. A II. Haladás Open nyílt versenyre amatőrök és profik is nevezhetnek, míg szombaton és vasárnap egyéni magyar bajnokot, illetve magyar kupagyőztest is hirdetnek Szombathelyen. Balázs Gábor, a Magyar Dart Szövetség elnöke örömtelinek tartja, hogy ismét egy színvonalas versenysorozatot sikerül megvalósítani a vasi megyeszékhelyen.


– Amikor tavaly erről leültünk beszélni még az elsőről, akkor már egyértelmű volt, hogy a városvezetés, a klub egy évben gondolkodik – mondta el Balázs Gábor, a Magyar Darts Szövetség elnöke. – Olyan sikeres volt a rendezés, meg maga a kezdeményezés, hogy már akkor eldőlt, itt a helyünk. 


A hazai színeket természetesen a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület képviseli. Az egyesület elnöke reménykedik benne, hogy a vasi játékosok közül többen meglephetik akár a bajnok aspiránsokat is.


–    A pénteki napon rendezzük a nyílt versenyt, ezen amatőrök, profik csapnak össze – ismertette Csóka András, a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület elnöke. – Tavaly Budavári Zsombor tartotta itthon  a Haladás Open trófeáját. Nagyon bízom benne, hogy akár ő, akár Dobos Dávid, akár Ágoston Károly, vagy az idősek közül Kámán Lehel, Kozmor József jól szerepel. Szombaton már egy picit nehezebb lesz, akkor már tényleg a teljes magyar élmezőny versenyzik. Bízom benne, hogy meg tudjuk viccelni az élen állókat. Úgyhogy itt is azt gondolom, hogy bármelyik versenyzőnknek van esélye arra, hogy az élmezőnyben végezzen.


Nagy tétje van a szombati szezonzáró fordulónak, hiszen a sűrű élmezőnynek köszönhetően még többen is pályázhatnak a bajnoki aranyéremre. Vasárnap pedig a Magyar Kupában is bizonyíthatnak a legjobb dartsjátékosok. A három napos rendezvényre a szervezők várják a szurkolókat is, akik védettségi igazolással léphetnek a sportkomplexum területére. Ugyanakkor senki nem marad le a legfontosabb mérkőzésekről sem, hiszen a darts szövetség honlapja élőben közvetíti a találkozókat.Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezetője (balról a második), Dr. László Győző alpolgármester, Balázs Gábor, a Magyar Darts Szövetség elnöke, Szántó Erzsébet, a Haladás VSE klubmenedzsere, Csóka András,  Szombathelyi Darts SE elnöke

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.