km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Darts: a szombathelyi Kámán Lehel a tavalyi győztest felülmúlva nyerte meg a steel magyar bajnokság első fordulóját

Darts: a szombathelyi Kámán Lehel a tavalyi győztest felülmúlva nyerte meg a steel magyar bajnokság első fordulóját

Kámán Lehel hátrányból fordította meg a Kovács Patrik elleni összecsapást.

 

265 férfi és 28 női nevező részvételével kezdődött meg a 2022-es steel egyéni magyar bajnokság, melynek férfi döntőjében meglepetésre alulmaradt a tavalyi magyar bajnok, a mostani évtől a Honvéd-Auróra SE színeiben játszó Kovács Patrik. A fináléban a Szombathelyi Darts Club SE játékosa, Kámán Lehel tört borsot a regnáló bajnok orra alá, egy végletekig kijátszott mérkőzés végén - olvasható a PDC Hungarian Fan Club dartssal foglalkozó portál beszámolójában.

 

A találkozó Kovács Patrik számára indult jobban: 9-5-ös előnyben is volt már, ám onnan jött egy szenzációs feltámadás a szombathelyi versenyzőtől, aki zsinórban öt játékot behúzva már a meccsért is dobhatott, de a "rendes játékidőben" még nem sikerült ezt megoldania, a tavalyi győztes pedig hosszabbításra mentette az összecsapást. Ott azonban már csak a szombathelyi játékos akarata érvényesült, aki először a hátsó pályáról tudott leget nyerni, majd a saját kezdését megoldva 12-10 arányban megnyerte a döntőt, ezzel pedig megszerezte az első helyet. A harmadik helyen a Hírös Hunok játékosa, Vida Mihály, valamint a Honvéd-Auróra másik új igazolása, Rucska József végzett, míg az ötödik helyen a Katona Bence, Borbély András, Jehirszki György, Magát András kvartett zárt.

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Több mint 15 ezren látták a Sisi kiállítást
Rendkívüli sikerrel zárult a Sisi - Királyné feketén fehéren című kiállítás a Savaria Múzeumban. Márciusban rendezték be a dísztermet Erzsébet személyes tárgyaival, naplóbejegyzéseivel, ruháinak rekonstrukcióival, több mint 70 eredeti műtárgyat lehetett megtekinteni. A kiállításban pénteken délután tartottak záró tárlatvezetést.
Decembertől zárva lesz a Víztorony
Megállt a kereszteződésben, majd megütötte a másik autóban ülő férfit Bükön
Meteorológiai szolgálat: közelítjük a 100 Celsius-fokos különbséget
Megközelíti a 100 Celsius-fokot a hőmérséklet-különbség Argentína és Oroszország között - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
Három baleset egy nap alatt a vasi utakon
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 27-én 5 óra és 2022. november 28-án 5 óra közötti időben egy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik kettő, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.