km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Darts: a szombathelyi Kámán Lehel a tavalyi győztest felülmúlva nyerte meg a steel magyar bajnokság első fordulóját

Darts: a szombathelyi Kámán Lehel a tavalyi győztest felülmúlva nyerte meg a steel magyar bajnokság első fordulóját

Kámán Lehel hátrányból fordította meg a Kovács Patrik elleni összecsapást.

 

265 férfi és 28 női nevező részvételével kezdődött meg a 2022-es steel egyéni magyar bajnokság, melynek férfi döntőjében meglepetésre alulmaradt a tavalyi magyar bajnok, a mostani évtől a Honvéd-Auróra SE színeiben játszó Kovács Patrik. A fináléban a Szombathelyi Darts Club SE játékosa, Kámán Lehel tört borsot a regnáló bajnok orra alá, egy végletekig kijátszott mérkőzés végén - olvasható a PDC Hungarian Fan Club dartssal foglalkozó portál beszámolójában.

 

A találkozó Kovács Patrik számára indult jobban: 9-5-ös előnyben is volt már, ám onnan jött egy szenzációs feltámadás a szombathelyi versenyzőtől, aki zsinórban öt játékot behúzva már a meccsért is dobhatott, de a "rendes játékidőben" még nem sikerült ezt megoldania, a tavalyi győztes pedig hosszabbításra mentette az összecsapást. Ott azonban már csak a szombathelyi játékos akarata érvényesült, aki először a hátsó pályáról tudott leget nyerni, majd a saját kezdését megoldva 12-10 arányban megnyerte a döntőt, ezzel pedig megszerezte az első helyet. A harmadik helyen a Hírös Hunok játékosa, Vida Mihály, valamint a Honvéd-Auróra másik új igazolása, Rucska József végzett, míg az ötödik helyen a Katona Bence, Borbély András, Jehirszki György, Magát András kvartett zárt.

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.