km/óra
  2022.09.30., péntek  •  Jeromos napja
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők

Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők

Csütörtökön 9 órai kezdettel tartja soron következő rendes ülését a szombathelyi képviselő-testület, amely 14 napirendi pontot nyilvánosan, egyet zárt ajtók mögött tárgyal. A közgyűlést élőben követhetik a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán is.

 

Tárgyalják az ELTE duális gépészmérnökképzésről szóló beszámolóját és fejlesztési elképzeléseit, ami az önkormányzati támogatás átutalásának feltétele.


Mint ismert, január 1-től a Blaguss veszi át a helyi járatos buszok üzemeltetését. A közösségi közlekedésről szóló előterjesztésből kiderül, hogy a társaság 33 új buszt rendelt meg, telephelyét a Muskátli utcában alakítja ki, az Éhen Gyula téren ideiglenesen konténerekben helyezi el a forgalmi szolgálatot és a pénztárat, továbbá rendelkezésére áll a személyi állomány is. Változik a menetrend: a 30Y járat útvonalát például meghosszabbítják a Minerva lakóparkig, valamint létrejön egy észak-déli autóbuszvonal Herény és Bogát között.


Módosítják a Médiaközpont alapító okiratát, és elbírálják az ügyvezetői pályázatot, amelyre két beadvány érkezett.


Nyolcszorosára emelkedik a Haladás Labdarúgó Kft. törzstőkéje, amiben a közgyűlés nem kíván részt venni. A többségi tulajdonos a Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. lesz 88,7 százalékkal.


Elfogadják a SZOMHULL első félévi beszámolóját, és jóváhagyják Sárdi-ér utcai ipari parki telkek értékesítését. Eredményes volt a licit: a Vas Megyei Ingatlanfejlesztő Zrt. vásárolhatja meg a 800 millió forint értékű ingatlancsomagot. Beszámoló hangzik el a volt EPCOS telephely hasznosításáról, és napirenden szerepel a város drogstratégiája.


Gazdát cserél egy Rumi úti és egy Szent Márton utcai praxis, eredményes a háziorvosi életpályamodell.


A FALCO Zrt. levélben erősítette meg, hogy a Kolozsvár utcai ingatlanon ipari tevékenységet nem tervez, a területen környezetvédelmi beruházásként por- és zajvédelmi zónát alakítanak ki.


Zárt ülésen kulturális és sport kitüntetésekről határoznak a képviselők.


Fotó: archív/Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Futsal: gálázva vette el a HVSE a rangadón az Aramis veretlenségét
A szombathelyiek 9-2-es győzelmet arattak a budaörsiek felett a bajnokság 6. fordulójában.
Vasi néptáncpanoráma és verbunk napja a Berzsenyi téren
Idén a "Vasi néptánc-népzenei együttesek műsora" programjai mellett kerül megrendezésre - a Hagyományok Háza kezdeményezése alapján - "Verbunk napja" című programsorozat, amelyen hagyományos táncaink és a kiváló táncosok 5 helyszínen várják az érdeklődőket: Budapest, Nyíregyháza, Székelyudvarhely és Zselíz mellett Szombathelyen a Berzsenyi tér ad helyet a programnak október 1-én, 14 órától - adja hírül a Vaskarika.
Az Európai Diáksport Napja: programok a Zrínyiben is
A magyar hagyományokból a #BEACTIVE Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksport napon ma ismét megmozdulnak a kontinens iskolái. Hazánkban közel 1.400, Európa-szerte pedig közel 10 ezer iskolában szerveztek élménysport programokat a gyerekeknek. Az idei fókusztéma: a zöld környezetünk védelme mentén pedig számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehetnek a gyerekek.Szombathelyen a Zrínyi iskolában tartották a rendezvényt.
Szerződést kötöttek a duális gépészmérnöki képzés hallgatói a partnervállalatokkal
A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést a duális gépészmérnöki alapképzésen tanuló elsőéves hallgatók a partnervállalatokkal. A Savaria Egyetemi Központban (SEK) szeptember 30-án megtartott rendezvényen megyei, városi, illetve egyetemi vezetők is részt vettek - olvasható az ELTE SEK oldalán.
A közgyűlést értékelték a frakciók
Elfogadta a közgyűlés a 74 pontos takarékossági csomagot, a fideszes képviselők tartózkodtak a szavazásnál. Erről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon pénteken.