km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők

Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők

A nyári szünet utáni első rendes ülését tartja csütörtökön a szombathelyi képviselő-testület. 14 napirendi pontot nyilvánosan, hármat zárt ülésen tárgyalnak. A 9 órakor kezdődő közgyűlést élőben követhetik a Szombathelyi Televízió műsorán, az sztv.hu-n és a Facebookon, valamint honlapunkon is.

 

A képviselők elé kerül az a 74 pontos takarékossági csomag, amit az elszabaduló energiaárak okozta nehéz helyzet kezelésére állított össze a Gazdaságvédelmi Munkacsoport, és ami az összes intézményt, céget, továbbá magát az önkormányzatot is súlyosan érinti. A tervezett intézkedésekről részletesen is beszámoltunk


Másodszor módosítják az idei költségvetést. Egy-egy pedagógiai asszisztenst vesznek fel a Szűrcsapó és a Kőrösi óvodába, mert egyre több az egyéni foglalkozásokat és felügyeletet igénylő SNI-s gyermek. Projekteket érintő határozatot hoznak: a balogunyomi kerékpárút építéséhez közel egymillió forintot kell hozzátenni, jövő évre tolódik a szentkirályi híd felújítása és a Vásárcsarnok környékének befejezése. Tárgyalják az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok első félévi beszámolóját. Rendeletet alkotnak tanulmányi támogatásokról: rögzítik az óvodapedagógus-képzésben részt vevők segítésének módját és feltételeit, továbbá a Petz-ösztöndíj szabályait. 


A FÉHE Kolozsvár utcai telephelyén megszűnik a hajléktalanok ellátása, azt az evangélikus egyház biztosítja a továbbiakban a Johanneum bővítésével. A régi telephelyet törlik a kormányhivatal szolgáltatói nyilvántartásából. 


November 30-ával felmondta háziorvosi feladatellátási szerződését Pölöskey Péter gyermekorvos, ha nem sikerül a praxist értékesíteni, gondoskodni kell a helyettesítéséről. Polgármesteri keretéből támogatja Nemény András a Koncz János Hegedűverseny megrendezését és egyszeri motivációs juttatást biztosít két autizmus szakirányos gyógypedagógus részére. Dönthetnek arról is, hogy az önkormányzat a jelen gazdasági helyzetre való tekintettel nem él a Bagolyvárra vonatkozó elővásárlási jogával. Közterületek neveznek el: Oladon a Zeli majortól a bucsui elágazóig húzódó út a Tölgyes fasor, a Homok utcát a Jégpince utcával összekötő magánút a Gordonka utca nevet kapja. Zárt ülésen kitüntetések adományozása, személyi ügyek, valamint lakásépítéshez és lakásvásárláshoz nyújtott munkáltatói támogatás szerepel napirenden.

 

Fotó: archív

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
legfrissebbek
Graffitis vandálkodott a Fő téren - az adventi bódékat és a kirakatokat sem kímélte
Szeretnénk megérteni a firkák értelmét és hogy mennyivel több ez annál, mint amikor egy kutya a vizeletével megjelöli a fát? (Azon kívül, hogy tartósabb.) Talán valaki segít elmagyarázni.Festékszóróval érkezett a Fő térre egy ismeretlen. Szombaton reggel fedezték fel, hogy több helyen is otthagyta az aláírását, azaz tagelte a falakat, kirakatokat - írja a 112press.
Gólzáporos Haladás-győzelem
Teljesen megérdemelten nyerte meg a vasárnap délutáni bajnokit a Haladás a Kozármisleny ellen: a zöld-fehérek parádés támadójátékkal rukkoltak elő, és meg sem álltak hat találatig, igaz, közben kaptak négyet... A végeredmény: Haladás-Kozármisleny 6-4
Jótékonysági disznóvágást tartottak
Idén öt, 120-130 kg körüli sertést dolgoztak fel, a korábbi évekhez hasonlóan idén is városi támogatásból - olvasható Szombathely város honlapján.
Meghalt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó
Hetvenkét éves korában meghalt Csapó Gábor olimpiai világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, aki 272-szer játszott a válogatottban – írja az MTI. Csapót november elején szállították kórházba, és helyezték lélegeztőgépre, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.
Peugeot kanyarodott Chrysler elé– ketten kerültek kórházba
Szombat este két autó ütközött a Vásárcsarnok közelében. Ketten kórházba kerültek - írja a 112press.