km/óra
  2021.09.26., vasárnap  •  Jusztina napja
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők

Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők

A kormány rendelkezése értelmében nyolc hónap kényszerszünet után újra összeül a szombathelyi közgyűlés. 16 napirendi pontot nyilvánosan, további négyet zárt ülésen tárgyalnak majd a képviselők. A csütörtökön 9 órakor kezdődő közgyűlést élőben követhetik a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.

 

Az utóbbi nyolc hónapban dr. Nemény András polgármester gyakorolta a közgyűlés jogait, egyszemélyben, a döntéseket képviselői egyeztetést követően hozta meg. Az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről beszámoló hangzik el a közgyűlésen. 2022 januárjától tíz éven át a Blaguss üzemeltetheti a helyi buszjáratokat a városban, az előterjesztés szerint ugyanis a soproni székhelyű cég nyerte a közszolgáltatási pályázatot. Egyeztető tárgyalások kezdődhetnek a Volánbusszal a tavalyi szolgáltatás ellentételezésével kapcsolatos vitás kérdésekről. Módosítják a településrendezési eszközöket a söptei iparterület, az északkeleti elkerülő út, az E.ON alállomás és a szentkirályi temető bővítése kapcsán. Tárgyalnak az AGORA és a Médiaközpont január elsejétől esedékes összevonásáról, a Haladás Sportkomplexum állami kézbe adásáról, a segélyezési keret 150-ről 200 millió forintra növeléséről. Tájékoztató hangzik el a balatonberényi gyermeküdülő helyzetéről. A városatyák zárt ülésen határoznak az Év Szombathelyi Ápolója díj adományozásáról, ingalanügyekről és óvodavezetői megbízásokról.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
A kisgyermekeket oltaná a Pfizer
Hatásos és biztonságos a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcina az 5 és 11 év közötti gyermekeknél – közölte hétfőn a Pfizer. Az amerikai gyógyszergyártó benyújtotta kérvényét a vakcina használatához erre a korosztályra.
A legdurvább hullámmal számol a román egészségügy
Csak remélik, hogy a negyedik hullám alatt nem nő napi 15 ezer főlé a fertőzésszám.
Újraindult az ellenzéki előválasztás
A szombati leállás után hétfőn reggel 7-kor újraindult az előválasztás. Bár az online előregisztráció nem működött még reggel, 10 órára helyreállt a rendszer. Az eredeti tervek szerint az előválasztás első fordulóját két nappal, vagyis szeptember 28-án 20 óráig meghosszabbítják a leállás miatt.
legfrissebbek
Megduplázzák a francia vakcinaadományokat
A francia elnök azt ígérte, hogy a program keretében 120 millió adag koronavírus elleni vakcinát adományoz, a dupláját a korábban tervezettnek – adta hírül az MTI.
Közút: jövő héten lesz a nagy környezetvédelmi autóvizsgálat
Huszonötödik alkalommal ellenőrzik közúti mérésekkel a gépkocsik környezetvédelmi állapotát hétfőtől péntekig Budapesten és három vidéki nagyvárosban - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Az AstraZeneca atyja szerint tavaszra náthává enyhül a Covid
Az Oxford/AstraZeneca-oltás vezető fejlesztői szerint a mostani koronavírus-járványt okozó Sars-CoV-2 típusú vírus hatása hamarosan a náthát is okozó szezonális koronavírusfajtákéhoz lesz hasonló, írta az MTI.
Előválasztás: 89 ezren voksoltak szombaton
Vasárnapig összesen 436 702-en szavaztak az ellenzék jelöltjeire.
Trónfosztás: Uszik legyőzte Joshuát a londoni ökölvívógálán
A nehézsúly világbajnoki címe volt a tét.