km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Csütörtökön ismét összeül a képviselő-testület

Csütörtökön ismét összeül a képviselő-testület

Új szerződést köthetnek a volt városi strand beépítéséről, rendezik az önkormányzati cégek vezetőinek bérét, és 15 milliárd forintot kér a városvezetés a kormánytól útfelújításra - erről is tárgyalnak a képviselők a csütörtöki közgyűlésen. Tíz napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen vitatnak meg. A 9 órakor kezdődő testületi ülést élőben követhetik a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán, valamint honlapunkon is.

 

Testvérvárosi megállapodást köt az önkormányzat a lengyelországi Elblag városával, az ottani delegáció május elején érkezik Szombathelyre. Döntenek a régi városi strand beépítéséről: mivel nem tartható a vállalkozó által megszabott április 30-i határidő, várhatóan új megállapodást kötnek. Tárgyalnak önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok idei üzleti tervéről, a SZOVA és a SZOMHULL is jelentős veszteséggel számol, napirendre kerül a fizikai és szellemi dolgozók béremelése is. Több önkormányzati cég vezetőjének rendezik a bérét, hogy csökkentsék a különbségeket: havi bruttó 850 ezer forintra emelik például a FÉHE, az AGORA, a Weöres Sándor Színház és a temetkezési kft. ügyvezetőjének fizetését. Meghosszabbítják környező 30 településsel a fogorvosi alapellátásra vonatkozó ellátási megállapodást. Javaslat készült a belterületi út-, híd- és járdafelújítások, valamint parkolóhely-létesítés ügyében, a város számít a TOP Plusz forrásokra, melyből 8,2 milliárd forint jut ilyen fejlesztésekre. Az önkormányzat a kormányhoz fordul, hogy a város kapja meg azt a 15 milliárd forintot útfelújításra, ami Zalaegerszegnek is jutott. Göncz Árpád örökösei hozzájárultak ahhoz, hogy az Iseum előtti tér a volt köztársasági elnök nevét viselje, erről is tárgyalnak a képviselők. Zárt ülésen önkormányzati kitüntetésekről határoznak.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elindult a hazai dinnyeszezon
Magyarországon 2600 hektáron termesztenek görög-, 400 hektáron sárgadinnyét.
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.