km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Csapadékmentes lesz a csütörtök

Csapadékmentes lesz a csütörtök

A Dunántúlon csak kevés fátyolfelhő lehet az égen.

 

A sok napsütés mellett szerdán és holnap is főleg a Dunától keletre erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, arrafelé a gomolyfelhők időszakosan össze is állhatnak, majd estétől már csak kisebb körzetekben maradhatnak felhősebb tájak. A Dunántúlon csak kevés fátyolfelhő lehet az égen az időszak alatt. Csapadék nem valószínű. Az északias szél megélénkül, néhol meg is erősödik.

 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7, +1 fok között alakul, de a derült tájakon, és a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 5 és 10 fok között alakul.
 

Forrás: Országos Meteorológia Szolgálat

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Szabi, a pék: megyek haza a karneválra
„A kemence mellett érzem a legjobban magam” – vallja Szabadfi Szabolcs, vagy, ahogy most már mindenki ismeri, Szabi a pék. Éppen ezért kedvenc kemencéjével érkezik Szombathelyre. Egy hosszú műszak után beszélgettünk a reformernek számító, szakmáját 33 éve újító pékkel. Az apropó kettős: egyrészt közeleg az új kenyér ünnepe, másrészt a Savaria Karneválon újra megkóstolhatjuk Szabi kovászos finomságait.
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.