km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Családi vitából személyi szabadság megsértése

Családi vitából személyi szabadság megsértése

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen három büntetlen előéletű vádlottat 1- 1-rendbeli társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és társtettesként elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt halmazati büntetésként -vádlottanként- 200.000 forint pénzbüntetésre ítélt, közölte az ügyészség.

 

A tényállás szerint az I. rendű vádlott és a sértett 2020 nyarától élettársi kapcsolatban éltek egymással egy Vas megyei ingatlanban, ugyanis a sértett ekkor költözött az I. rendű vádlott otthonába. Az I. rendű vádlott, valamint édesanyja, a III. rendű vádlott a házban 2021. február 27-én szóváltásba keveredtek a sértettel, amelynek során arra akarták rábírni a sértettet, hogy költözzön el az I. rendű vádlottól. A sértett azonban rendezni szerette volna megromlott kapcsolatát élettársával, az I. rendű vádlottal. 


Az I. rendű és III. rendű vádlottak – látva, hogy a sértett az ingatlant nem kívánja elhagyni – a sértettel szemben erőszakot alkalmaztak, az I. rendű vádlott először két kézzel megmarkolta a sértett mindkét felkarját és akarata ellenére elkezdte kihúzni a házból, miközben folyamatosan szidalmazta. Mindeközben a III. rendű vádlott felhívta telefonon férjét, a II. rendű vádlottat, akit szintén a helyszínre hívott. A III. rendű vádlott ezt követően - az időközben a ruháit összecsomagoló - sértettet meglökte, a nyakánál megragadta, megakadályozva ezáltal, hogy a sértett élettársa, az I. rendű vádlott után az udvarra kimenjen. A sértett elkezdett élettársának kiabálni, erre a III. rendű vádlott elengedte. Mindezek után a sértett bezárkózott a házba, ahová azonban az I. rendű és az időközben megérkező édesapja, a II. rendű vádlottak megkíséreltek behatolni, közösen próbálták az ajtót betörni, feszegetni, majd végül az I. rendű vádlott az egyik ablakon bemászott az épületbe és az ajtót kinyitva, szüleit is beengedte. 


Az I. rendű és a II. rendű vádlottak két oldalról közre fogták az ijedt sértettet és - részben magukkal húzva - kivitték az udvarra, ahol betuszkolták az ott álló, a II. rendű vádlott tulajdonát képező személygépkocsiba. A III. rendű vádlott beült hátra az erőszaknak mindvégig ellenállni próbáló sértett mellé, az egyik kezét lefogta, majd a másik oldalról beült az I. rendű vádlott is, aki a sértett másik kezét tartotta, míg a gépkocsit pedig a II. rendű vádlott vezette. A vádlottak így indultak el a sértett szüleinek szintén Vas megyei lakóházához, azzal a céllal, hogy oda akarata ellenére végérvényesen hazaköltöztessék. Amikor a vádlottak a sértettet az autóba berakták, a II. rendű vádlott tenyérrel arcul is ütötte őt, aki erre megharapta támadója kezét. 


A sértett a hosszas dulakodások során a vádlottak által közös elhatározásból alkalmazott fizikális erőszak, és többszöri bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett el.


Az ítélet mindhárom vádlott vonatkozásában jogerős.

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Változott az éves elszámolás a Távhőnél: érkezik az összesített számla
A Szomtáv eddig évente több elszámolást küldött a fogyasztóknak, most azonban ezeket egyszerre, összesített számlában kapják meg a szombathelyiek. Mindegyiket augusztus végéig kell befizetni. A változás minden fogyasztót érint, célja pedig, hogy még érthetőbb és átláthatóbb legyen az éves távhős rezsiköltség, olvasható a társaság közleményében.
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.