km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Családi délutánt tartottak kiállítással összekötve a Skanzenben

Családi délutánt tartottak kiállítással összekötve a Skanzenben

Családi délutánt tartottak a Madarak és fák napja alkalmából szombaton a Vasi Skanzenben. A szabadtéri aktivitásokat is kínáló rendezvényen kiállítás nyílt: Gál Jenő szombathelyi fotós madarakat bemutató képeit a falumúzeum madaras díszítésű tárgyaival együtt lehet megtekinteni.

 

A madarak és fák napjának célja az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségének elmélyítése. A Vasi Skanzenben szabadtéri játékokkal és kézműves foglalkozással várták a gyerekeket.


Gál Jenő már 18 éve fotóz madarakat. Ez idő alatt csak a falumúzeum területén 51 madárfajt sikerült lencsevégre kapnia. Képeiből most kamarakiállítás nyílt.


Kmellár Viktória, a Vasi Skanzen intézményvezetője elmondta, hogy a kiállításhoz Gál Jenő adományozott az év elején több mint 4000 fotót - az elmúlt több, mint 10 évben náluk készített fotói közül. A kiállításban pedig a gyűjteményükben található olyan tárgyakat mutatják be, amelyeken valamilyen módon megjelennek a madarak.


A kiállítás nyitórendezvényén a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyi csoportjának képviseletében Koszorús Péter méltatta az alkotásokat, majd Gál Jenő osztotta meg gondolatait a fotókról és a madarakról. Az amatőr fényképész felidézte, hogy ő maga sem tudja meghatározni, hogy miért a madarak fotózásával foglalkozik. Egyik pillanatról a másikra jött, és azóta őrületes szenvedéllyel hódol a madárfotózásnak.


A kiállított 20 képen 16 féle madár látható. A tárlat november 10-ig látogatható.

 

Forrás: SZTV
Fotó: Vasi Skanzen/Facebook
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.