km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Covid-lottót indít Szlovákia

Covid-lottót indít Szlovákia

Hetente fognak sorsolni a költségvetés terhére az oltottak között.

 

Szlovákiában újabb módszerrel próbálkoznak tömegeket rávenni arra, hogy oltassák be magukat a koronavírus ellen, ezért elindítják a Covid-lottót – tájékoztat róla az Új Szó

 

A rendhagyó nyereményjátékot és annak részleteit Igor Matovič korábbi miniszterelnök, jelenlegi pénzügyminiszter ismertette, aki elmondta, hogy a költségvetés maximum kétmillió eurót fog elkölteni erre hetente, a sorsoláson azok is részt vehetnek, akik már korábban beoltatták magukat.

 

A politikusnak az a terve, hogy a köztévében vasárnaponként sorsolnák ki a heti fődíj nyertesét, és mindennap este hétkor a napi nyerteseket. A kisorsoltak mellett pénzjutalmat kap mindenki, aki rábeszél egy másik embert az oltásra – ha 50 év alattit, akkor 30 eurót, ha 60 alattit, 60 eurót, ha még idősebbet, akkor 90-et. 

 

A rábeszélt illető az oltáskor fogja bejelenteni, hogy ki győzte meg, és adnak neki egy kódot, amivel felvehető a jutalom. A pénzügyminiszter megerősítette, hogy akár házastársak is rábeszélhetik egymást kölcsönösen, és pénzért beoltathatják magukat.

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.