km/óra
  2021.05.11., kedd  •  Ferenc napja
Cigarettacsempészt ítélt el a Szombathelyi Járásbíróság

Cigarettacsempészt ítélt el a Szombathelyi Járásbíróság

A Szombathelyi Járásbíróság a büntetlen előéletű, ismeretlen helyen távollévő román állampolgár vádlottat költségvetési csalás bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A bíróság az eljárás során lefoglalt cigarettát elkobozta, olvasható a közleményükben.

 

A tényállás szerint a vádlott által vezetett gépjárművet 2019. szeptember 7-én a NAV járőrei a 86. számú főúton Nádasdnál ellenőrzés alá vonták és az átalakított, dupla padlólemez alatt különböző márkájú, összesen 4890 doboz (97.800 szál) magyar adójegy nélküli cigarettát találtak, amelyek adózott voltát a vádlott igazolni nem tudta. A terhelt a cigarettát Olaszországban akarta értékesíteni.


A vádlott fenti cselekményével megszegte a jövedéki adóról szóló törvény rendelkezéseit, s ezen cselekményével a központi költségvetésnek 4.351.063 forint vagyoni hátrányt okozott, amely nem térült meg.


Az ítélet az ügyész és a védő tudomásul vette, de a döntéssel szemben vádlottnak a távollétes eljárás szabályai szerint jogorvoslati joga van.

Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Megyei I. osztály: mindhárom dobogós nyerni tudott
A Sárvár a Lukácsháza, a Vép a Celldömölk otthonából vitte el a három pontot. A Király SE kiszakított a gólzsákot és egy híján egy tucat gólt szerezve nyert a Szarvaskend ellen. A Körmend egygólos sikert aratott a Csepreggel szemben a Jánosháza pedig a hét mérkőzés óta veretlen Büköt győzte le.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
Szombathely megint kimarad a kompenzációból
Közben Debrecennek újabb közel 3 milliárd forint jut, Nyugat-Magyarországon Zalaegerszeg és Sopron is plusztámogatásra számíthat.
Gulyás: augusztusig kellenek a védettségi igazolványok
Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.
legfrissebbek
Csonka Ernő: nem az ember a mérce
A százesztendős Csonka Ernő festőművész számára a csendet, a békét, a nyugalmat, a harmóniát párja, Gyöngyi asszony teremti meg szombathelyi, belvárosi, harmadik emeleti otthonukban.
Buffon távozik a Juventustól
A világbajnok kapus, Gianluigi Buffon az idény végén elhagyja a Juventus labdarúgócsapatát, de egyelőre nem szeretne visszavonulni.
Jön a digitális védettségi igazolvány
Sajtóhírek szerint napokon belül letölthető lesz az app.
Két hónapig nem adnának fizetést az Inter játékosainak
Nagy gondok vannak Milánóban.
Még nincs jelen az országban az indiai mutáns
Müller Cecília beszélt erről az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.