km/óra
  2020.09.24., csütörtök  •  Gellért, Mercédesz napja
Chicago Steiermarkban: 30 lövést adott le a rendőrökre az ittas férfi

Chicago Steiermarkban: 30 lövést adott le a rendőrökre az ittas férfi

Szétlőtt egy járőrkocsit és összesen 30 lövést adott le a rendőrökre csütörtökre egy 49 éves osztrák férfi a Steiermark délkeleti részén fekvő Gnasban. Az ittas és szellemileg zavart embert sikerült rábeszélniük a tárgyalónak, hogy adja meg magát, most többszörös emberölés kísérletért vonják majd felelősségre.

A krone.at  pénteken tette közzé a jókora port kavaró eset részleteit. A 49 éves férfi, aki két 9 milliméteres maroklőfegyverrel (Steyr és Smith & Wesson típusúak)  és 70 lőszerrel rendelkezett, csütörtök este hatkor kezdett azzal fenyegetőzni saját házában  élettársa, és annak 15 illetve 18 éves unokahúgai előtt, hogy agyonlövi magát. Az 53 éves nő komolyan vette a dolgot és értesítette a rendőröket, majd a lányokkal együtt a ház előtt várta a kiérkező járőröket.


Amikor a rendőrkocsi megközelítette a házat, a férfi megjelent az erkélyen és szó nélkül tüzet nyitott az autóra illetve a rendőrökre, akik szerencsére időben fedezékbe tudtak húzódni. A járművet négy találat érte, majd a lövöldöző többször is tüzelt a házból és elsáncolta magát.


Azonnal rendőri erősítés érkezett a helyszínre, Grazból és Wiener Neustadtból pedig később a Cobra kommandós egység tagjai is csatlakoztak az akcióhoz. Több mint 3 órás alkudozás kezdődött a férfival, aminek a végén sikerült meggyőzni az erősen ittas állapotban lévő és láthatóan zavart embert, hogy adja meg magát. Este negyed tíz után fegyvertelenül el is hagyta a házat, a kommandósok lerohanták és őrizetbe vették.


Az illető annyira részeg volt, hogy nem lehetett kihallgatni, így kórházba szállították, ahol egy elkülönített részlegen kezelik. A házkutatás alatt megtalálták a két fegyvert és a lőszereket - a gyanúsított fegyvertartási engedélyét bevonták, és többszöri gyilkossági kísérlet miatt eljárás indult ellene. Az ORF úgy tudja, a helyi rendőrök előtt ismert volt az illető, de nem bűnügyek miatt, hanem azért, mert pszichés betegségben szenvedett. Hogy ezek után hogyan kaphatott engedélyt lőfegyverre, az egyelőre költői kérdés. (kronet.at, ORF)


Borítógép: Steiermarki Tartományi Rendőrség/Twitter

 

 

címkék
Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfőtől három területen vezetnek be újabb korlátozásokat Ausztriában
A koronavírus-járvány elleni küzdelemben a szövetségi kormány csütörtökön további szigorítást jelentett be. Hétfőtől csak tíz ember tartózkodhat zárt térben magánünnepségeken és rendezvényeken, kibővül a védőmaszkok követelménye, az éttermekben pedig csak ülve lehet fogyasztani, olvasható az orf.at-n.
Szigorú maszkviselési szabályok, 23 órakor bezáró szórakozóhelyek – megjelent a kormányrendelet
Megjelentek a Magyar Közlönyben azok az új járványvédelmi szabályok, amelyeket a szerdai kormánydöntések után Orbán Viktor miniszterelnök ismertetett.
Hétfőtől mintavételi hely nyílik a MÁV-rendelő udvarán
Pontos lista az októberi és a novemberi lomtalanítási időpontokról
A Szomhull a közérthetőség kedvéért készített egy pontosabb összefoglalót a lomtalanítás menetéről, melyben egyébként nem történt semmi változás.
Újabb iskolában jelent meg a koronavírus
legfrissebbek
Operatív törzs: a legszigorúbb egészségügyi rendszabályok mellett rendezik meg a Szuperkupa-mérkőzést
A legszigorúbb egészségügyi rendszabályok mellett rendezik meg a Szuperkupa döntőjét, a Bayern München - Sevilla mérkőzést csütörtök este a Puskás Arénában - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
Megyei I. osztály: Szoros mérkőzésen győzte le a Csepreg a Szarvaskendet a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzésen
A kupaküzdelmek miatt szerdára halasztott mérkőzésen kétgólos hátrányból ugyan még fel tudott állni a Szarvaskend, a mérkőzés végi adok-kapokból azonban a Csepreg jött ki jobban és a 77. percben szerzett találattal eldöntötte a találkozót.
Tiltott határátlépés Vas megyében traktorral és gyalog
A járványügyi készültségi időszakban csak a kijelölt határátkelőhelyek vehetők igénybe, hívja fel a figyelmet a rendőrség.
Szeptemberi közgyűlés: bölcsődét alapítanak, igazgatókat neveznek ki (frissítve)
15 napirendet nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak a képviselők a szeptemberi közgyűlésen. Költségvetés-módosítás, bölcsődealapítás, ciklusprogram, féléves céges beszámolók és vezetőválasztások is szerepeltek a témák között. A közgyűlést mi is követjük, folyamatosan frissítjük cikkünket.
Genovában az utcán ismét kötelezővé tették a maszk viselését
A liguriai Genova belvárosában ismét bevezették a maszk szabadtéren is kötelező használatát csütörtöktől, az olasz-francia határnál polgármesterek tiltakoztak a koronavírus behurcolása ellen, miközben Giuseppe Conte olasz miniszterelnök bejelentette, hogy nem tervezik az ország ismételt lezárását.