km/óra
  2021.10.28., csütörtök  •  Simon, Szimonetta napja
Celldömölk belvárosában verekedőket ítélt el a bíróság

Celldömölk belvárosában verekedőket ítélt el a bíróság

A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen három büntetett előéletű férfi bűnösségét mondta ki társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében. Az I. r. vádlottat 9 hónap végrehajtandó börtönre, a II. r. vádlottat 90 nap elzárásra, míg a III. r. vádlottat 10 hónap végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte és elrendelte pártfogó felügyeletét, közölte az ügyészség.

 

A tényállás szerint a vádlottak egy körülbelül tízfős társaság tagjaiként, ittas állapotban, 2019. március 30-án éjfélkor Celldömölkön, a Szentháromság téren tartózkodtak, ahol zenét hallgattak, hangoskodtak, üvegeket dobáltak, amikor a Kossuth Lajos utca irányából gyalogosan közlekedett a Szentháromság tér irányába egy négyfős társaság. A vádlottak - meglátva az egyébként békésen sétáló tanúkat - feléjük megjegyzéseket tettek, és provokálni kezdték őket, amelynek hatására némi szóváltás alakult ki a két társaság közt, majd a vádlottak a tanúk társaságára támadtak. Ennek során az I. r. vádlott az egyik tanúra rontott, őt megpróbálta megütni, amellyel szemben a tanú kezeinek felemelésével védekezett, de így köztük dulakodás alakult ki, a földre kerültek, ahol az I. r. vádlott ismét megpróbálta megütni a tanút, aki azonban a földön lefogta támadóját. 


Az I. r. vádlott végül a tanú szorításából a tanút megharapva szabadult, és felállt, felhagyott a tanú további bántalmazásával, ehelyett a második tanú felé indult, akinek az irányába több ütést mért, és végül őt a mellkasán el is találta. Ezalatt a II. r. vádlott a harmadik tanúra támadt, akit egy alkalommal ököllel arcon ütött. A III. r. vádlott is csatlakozott a verekedéshez, és ő is többeket megütött a tanúkból álló társaságból, és egy, a nyomozás során ismeretlenül maradt személyt a földre nyomott, rátérdelt, amely erőszakos magatartásával csak a helyszínre érkező rendőrjárőrök felszólításra hagyott fel. A tanúk a bántalmazás során arc- és kézujj zúzódásokat szenvedték el, amelyek egyaránt nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülések. A tanúk magánindítványt könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztettek elő.


A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban, így különösen az utcán tartózkodókban, megbotránkozást, riadalmat keltsen.


Az ítélet mindhárom vádlott vonatkozásában jogerős.
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfőtől lezárják a szőlősi átjárót
Lezárják jövő hétfő (október 25.) reggel fél kilenctől kedd este nyolcig (október 26.) a Rumi úton található szőlősi vasúti átjárót pályakarbantartási munkálatok miatt, közölte Rázó László, a GYSEV sajtószóvivője.
Visszavárunk, Doki! - mancsokkal is segítik az állatorvos felépülését
Mancsokkal a dokiért címmel jótékonysági sétát szervezett a Fekete István Állatvédő Egyesület a súlyos balesetet szenvedett állatorvos, Varjú Gábor javára. Szerették volna megmutatni, milyen sokan gondolnak rá és bíznak a gyógyulásában. A nevezési díjakból befolyt összeget az egyesület Varjú Gábor családjának juttatja el.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Megyei I. osztály: a Sárvár nyerte a Vép elleni rangadót, hetet rúgott a Haladás-Zanat
A Celldömölk Egyházasrádócról hozta el a három pontot, a Király SE, a Jánosháza, valamint a Táplán pedig hazai környezetben aratott győzelmet. A Kőszeg a Vasvárral, a Répcelak a Rábapaty gárdájával játszott 1-1-es döntetlent.
52 új fertőzött Vasban, 2548 Magyarországon, 24 beteg meghalt
2548 az új fertőzött, elhunyt 24 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 24.188-ról 24.240-re nőtt.
legfrissebbek
Haladás: átrendeződnek a tulajdonviszonyokat futballcsapatot működtető cégben, a közgyűlésen is téma lesz a változás
Tőkeemelést tervez a Haladás NB II-es futballcsaptát működtető Szombathelyi Haladás Kft-ben a kisebbségi tulajdonos Haladás Marketing Kft, annak pénzügyi hátterét az új főszponzor, a Vasútvill Kft. biztosítaná, jelezte levelében az önkormányzatnak Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás Kft. ügyvezetője. 
Közleményben reagált az ugytudjuk.hu egyik cikkére a szombathelyi Fidesz, mellékesen beleálltak a városi hetilapba is
Érdekes közleményt adott ki a szombathelyi Fidesz szerdán: szerintük a Savaria Fórum kicenzúrázza Hende Csabát (jelentsen ez bármit is), továbbá a hetilap dr. Nemény Andrást pedig levágja a fotókról. A bejelentés apropója az volt, hogy az ugytudjuk.hu egy cikkben értekezett arról, hogy szerintük hogyan kezeli a kormánypárti képviselő a Nemény Andrással közös fotókat. Miután a Savaria Fórum még csak nem is linkelte a szóban forgó dolgozatot, ezért úgy vagyunk a megjelent közleménnyel, mint az öreg székely a zsiráffal: látni látjuk, hogy van ilyen, csak nem hisszük el.
Tizenegyesekkel búcsúzott a Haladás a MOL Magyar Kupától
A szombathelyiek Gyirmót elleni összecsapásán 0-0-ás 120 perc után büntetők döntöttek a vendégek javára.
Százéves a Soroptimist International
A világszervezet szombathelyi klubja is megemlékezett a kerek évszámról, mely egybeesett a Soroptimist Club Szombathely fennállásának hetedik évfordulójával. Mit tehetnek a nők a nőkért, hogyan jusson egy kicsit több pénz, figyelem, szakértelem oda, ahol hiányzik, onnan, ahol esetleg van? Ilyen kérdésekre keresik a választ a különböző szakterületeken kiemelkedő képességeket felmutató klubtagok, akik egyetértenek a világ egyik legnagyobb önkéntes, jószolgálati civil szervezetének – a politika és a vallás tekintetében – szigorúan semleges értékrendjével, a faji megkülönböztetés minden formáját elutasítva.
Futsal: parádés győzelem, a máltai BL-minitornát is sikerrel indította a Haladás
A szombathelyiek gólzáporos mérkőzésen nyertek a házigazda ellen, Dróth Zoltán, Luiggi Longo és Henrique Diniz is duplázni tudott.