km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Bódultan vezetett autót eltiltás hatálya alatt

Bódultan vezetett autót eltiltás hatálya alatt

A Szombathelyi Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021. augusztusában, Szombathelyen annak ellenére vezetett személyautót, hogy őt a szabálysértési hatóság – engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt – 12 hónapra eltiltotta a közúti járművek vezetésétől. A férfi a vezetés előtt a vezetési képességre hátrányosan ható szert, amfetamint is fogyasztott. 


A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és (ismételt) közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint