km/óra
  2023.06.04., vasárnap  •  Bulcsú napja
Biztosított lesz a szombathelyi civilek jövő éve

Biztosított lesz a szombathelyi civilek jövő éve

Fontos pénzügyi kérdéseket tárgyalt meg a Civil Fórum szerdán.

 

A szombathelyi civilséget tömörítő platform szeptember 22-iki ülésén három napirendi pont volt terítéken: a közművelődési feladatokat ellátó egyesületek helyzete, az Év Civil Szervezete-díj előterjesztése, illetve a civil alap jövő évi kiírásának mikéntje. 

 

Az egyesületi helyzetképpel kapcsolatban Putz Attila, a Kulturális, Oktatási és Civil Bizottság elnöke a Savaria Fórumnak elmondta: „Az elmúlt időszakban 11 városi szervezetet látogattunk meg. Pontos képet kaptunk az egyesületek terveiről, az anyagi és az infrastrukturális hátterükről. Az önkormányzat kiemelt figyelmet fog fordítani a kevesebb támogatással és lehetőséggel bíró közösségek segítésére."

 

A második napirend pontnál három egyesületet javasolt a fórum az Év Civil Szervezete-díjra. Az önkormányzat a jövő heti ülésén fog döntést hozni a pályázatokról.

 

Kétségtelenül a záróügy volt a legfontosabb, hiszen összeállt a javaslat, hogy a város a jövő évre vonatkozóan is kiírja ősszel a civil alapot, 12 millió forintos kerettel. Ebből 8 milliót osztanak el működési költségekre, 4 millió pedig rendezvényszervezésre lesz elnyerhető. A működési támogatással kapcsolatban a bizottsági elnök kiemelte, hogy a tavalyi pályázathoz hasonlóan, a szervezetek már január elején meg fogják kapni az őket megillető összeget, hogy stabilan, egész évre tudjanak kalkulálni az önkormányzati segítséggel. Az egyelőre javaslat formájában összeállt 2022-es pályázati kiírásról is a szeptemberi közgyűlés fog dönteni. 

 

Putz Attila a lapunk kérdésére hozzáfűzte, szerinte semmi akadálya sem lesz a civil alap elfogadásának az ülésen.

 

Fotó: szombathely.hu

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
legfrissebbek
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet eljuttattak az MTI-hez.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
Elektromos zárlat okozhatott tüzet egy szombathelyi konyhában
A Március 15. térre riasztották a szombathelyi tűzoltókat és a mentőket, ahol egy második emeleti lakásból dőlt ki a füst. A házigazda nem volt otthon.
„Legyen közös a történelmi Magyarország, mert akkor a miénk is”
Megemlékezés a nemzeti összetartozás napján
Vádat emeltek a lánnyal szemben, aki felgyújtott egy seprűt egy szombathelyi szupermarketben
A Szombathelyi Járási Ügyészség most közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú lánnyal szemben, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.