km/óra
  2022.09.30., péntek  •  Jeromos napja
Benelli robogóval ütközött egy Skoda Szombathelyen

Benelli robogóval ütközött egy Skoda Szombathelyen

Az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére hajtott be a Rohonci útra egy személyautó vezetője a Bartók Béla körútról és elütötte a belváros felé tartó robogót ma kora reggel. A motoros az elsődleges adatok alapján nem sérült meg súlyosan, értesült a 112press.hu.

Amint a tudósításban szerepel: A belváros felé tartott a Rohonci úton egy Benelli robogó szerdán kora reggel, amikor a menetiránya szerinti jobb oldalról egy Skoda személyautó hajtott be a kereszteződésbe az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére.

A két jármű ütközött, a robogót vezető férfi az aszfaltra zuhant. A baleset idején sárgán villogtak a jelzőlámpák.

A balra kanyarodó Skoda vezetője az elmondása szerint megállt a kereszteződésben, de nem vette észre a balról érkező robogót. Azt az asszony nem tudta megmondani, hogy volt-e világítása a kétkerekűnek.

A bukósisakot viselő motoros fel tudott állni és járkálva várta a mentőket, akik kivizsgálásra kórházba szállították. Az elsődleges adatok alapján nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Rohonci út belváros felé tartó két sávját lezárta a rendőrség a mentés és a helyszíni szemle idejére.

(Fotó: Tánczos Mihály)

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Futsal: gálázva vette el a HVSE a rangadón az Aramis veretlenségét
A szombathelyiek 9-2-es győzelmet arattak a budaörsiek felett a bajnokság 6. fordulójában.
Vasi néptáncpanoráma és verbunk napja a Berzsenyi téren
Idén a "Vasi néptánc-népzenei együttesek műsora" programjai mellett kerül megrendezésre - a Hagyományok Háza kezdeményezése alapján - "Verbunk napja" című programsorozat, amelyen hagyományos táncaink és a kiváló táncosok 5 helyszínen várják az érdeklődőket: Budapest, Nyíregyháza, Székelyudvarhely és Zselíz mellett Szombathelyen a Berzsenyi tér ad helyet a programnak október 1-én, 14 órától - adja hírül a Vaskarika.
Az Európai Diáksport Napja: programok a Zrínyiben is
A magyar hagyományokból a #BEACTIVE Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksport napon ma ismét megmozdulnak a kontinens iskolái. Hazánkban közel 1.400, Európa-szerte pedig közel 10 ezer iskolában szerveztek élménysport programokat a gyerekeknek. Az idei fókusztéma: a zöld környezetünk védelme mentén pedig számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehetnek a gyerekek.Szombathelyen a Zrínyi iskolában tartották a rendezvényt.
Szerződést kötöttek a duális gépészmérnöki képzés hallgatói a partnervállalatokkal
A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést a duális gépészmérnöki alapképzésen tanuló elsőéves hallgatók a partnervállalatokkal. A Savaria Egyetemi Központban (SEK) szeptember 30-án megtartott rendezvényen megyei, városi, illetve egyetemi vezetők is részt vettek - olvasható az ELTE SEK oldalán.
A közgyűlést értékelték a frakciók
Elfogadta a közgyűlés a 74 pontos takarékossági csomagot, a fideszes képviselők tartózkodtak a szavazásnál. Erről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon pénteken.