km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Beköltözhetnek a lakók Szombathely első madárlakóparkjába

Beköltözhetnek a lakók Szombathely első madárlakóparkjába

A gyöngyöshermáni Haranglábi Emlékparkban elkészült Szombathely első madárlakóparkja, számolt be róla közösségi oldalán Tóth Kálmán képviselő. Köszönetet mondott azoknak, akik a Fehér család ötletét magukénak érezték, és bármilyen módon részt vettek a madárodúk és madáretetők készítésében vagy azok kihelyezésében. Mint írja, a felhívás nyomán tizenhét alkotás készült. Többen vállalták, hogy az etetőket a hideg időszakban is folyamatosan töltik, de ebbe bárki bekapcsolódhat még. Hozzátette, a délelőttöt gyerekszavalatok és szeretetvendégség tették teljessé, újra bebizonyosodott, hogy az itteni közösség jó cél érdekében bármikor összefog.

 

Fotó: Tóth Kálmán Facebook-oldala
 

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.