km/óra
  2023.12.03., vasárnap  •  Ferenc napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
Bekerült a legjobb bécsi egyetemek közé a Budapestről elüldözött CEU

Bekerült a legjobb bécsi egyetemek közé a Budapestről elüldözött CEU

A Közép-Európa Egyetem honlapján megjelent közlemény szerint a U-Multirank nemzetközi egyetemi rangsor a CEU-t a 3. helyre sorolta Ausztria 26 egyeteme közül, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, három évvel azután, hogy az egyetem átköltözött Budapestről Bécsbe, Ausztria harmadik legjobb egyeteme lett. A Soros György amerikai üzletember által fenntartott ausztriai kampuszon, két alap- és négy mesterszakon indult el a képzés még 2019-ben. A 2020/2021-es tanév első alapszakos évfolyam hallgatói már kizárólag Bécsben kezdték meg tanulmányaikat.


A CEU honlapján a rangsorolással kapcsolatban olvasható: „ez figyelemre méltó eredmény és megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen kiváló társaságban lehetnek."


A U-Multirank a CEU szerint az egyik legnagyobb egyetemi rangsoroló szervezet, amely egyedülálló, többdimenziós és felhasználó-vezérelt megközelítést alkalmazva mutatja be a felsőoktatás sokszínűségét szerte a világon.


A Quellenstrassén lévő kampusz 2025-ig szolgál a CEU átmeneti otthonaként, 2025 után várható, hogy az egyetem a végleges helyére költözik a fővárosban.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak