km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Befejeződik a Balassi Bálint utca felújítása

Befejeződik a Balassi Bálint utca felújítása

Megújult a Balassi Bálint utca: napokon belül elviszik ezeket az útakadályokat is. Az elmúlt másfél hónapban ide csak a lakók jöhettek be autóval. Dupla felújítás zajlott.

 

Sátory Károly önkormányzati képviselő így nyilatkozott az SZTV-nek: „Összehangolva a vizes munkákat az útépítési munkákkal, először megtörtént a csatornarendszer cseréje, utána pedig ráhúztuk ezt az utat. Többen kerestek engem, kicsit aggódtak, hogy milyen minőségű lesz az út, ugyanis nagyon gyatra, hitvány volt az előző minősége. Aztán utána is beszélgettem az emberekkel, és úgy tűnik, megnyugodtak.”


A magasan fekvő út vízelvezető képességét csapadékos időben még megfigyelik - ezt ígérte a körzet képviselője. Sátory Károly elmondta, hogy a beruházás összköltsége mintegy 55 millió forint volt, ebből tízmillióba került az út, a többiből a csatornázást valósították meg.


Hompasz Gyula, a Vasivíz Zrt. főmérnöke elmondta, hogy mintegy 220 méter hosszan, 400 mm átmérőjű szennyvízvezetéket fektettek le, hozzátettek durván 160 folyóméter bekötővezetéket. Az építkezés utolsó fázisában vannak, mintegy 9 darab tisztító aknát, és 11 darab víznyelőt építettek be.


A Balassi utca után a Babits Mihály utca felújítása következik, de azt még nem lehet tudni, mikor kezdik a rossz állapotú út felújítását, illetve a csatornázást.
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!
Megyei I. osztály: a Vasváré a nap egyetlen hazai győzelme
A Rábapaty a Csepreg, a Király SE a Táplánszentkereszt, míg a Szentgotthárd a Bük otthonából távozott három ponttal.