km/óra
  2022.10.06., csütörtök  •  Brúnó, Renáta napja
Bécsben spórolnak a díszkivilágítással karácsonykor

Bécsben spórolnak a díszkivilágítással karácsonykor

Az energiatakarékosság érdekében Bécsben a Ring az idei karácsonyi szezonban sötétben marad. A város és a kereskedelmi kamara is egyetértett ebben. Emellett a Rathausplatzon is korlátozásokat terveznek az ünnepi vásárkor. A spórolás, önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, egyre drágább és egyre kevesebb van a villamosenergiából, ezért számos bécsi vállalat számára nagy jelentőségűvé válik a spórolás kérdése. Most a város is csatlakozik: az energiatakarékosság érdekében idén kevesebb ünnepi világítás lesz a karácsonyi szezonban – ezt Peter Hanke gazdasági tanácsos hivatala közölte. A város és a kereskedelmi kamara megállapodott abban, hogy idén nem szerelnek karácsonyi fényeket a Ringre. Mindkét fél megállapodására szükség volt, mivel a Stubenringtől kezdődően a világításért a kamara, a többi részért pedig a város felel.


A Várashozá előtti téren, a Rathausplatzon található híres Christkindlmarkton – karácsonyi vásáron – is változtatásokat terveznek. A karácsonyi fények például nem szürkületkor, hanem csak sötétedéskor – körülbelül egy órával később – kapcsolnak majd fel. Önkéntes alapon energiatakarékossági intézkedések bevezetését fontolgatják: ez például a kirakatok megvilágítására is vonatkozna.

 

Forrás: Bányi Kriszta/ORF

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Új eszközöket szerzett be a Szombathelyi Parkfenntartási Kft.
Tartályos fűnyíró traktor, rézsűkasza, traktor, tartálykocsi – ezek a gépek szerepeltek a Szompark idei eszközbeszerzési terveiben. A tartálykocsi, traktor, és a rézsűkasza már tavasz végére megérkezett, nemrég sikerült beszerezni a kaszálékot tartályba gyűjtő nagyobb méretű fűnyírókat is, ezekből összesen 3️ darab érkezett cégünkhöz, osztotta meg a hírt közösségi oldalán a Szompark.
Nem nézhette meg elhunyt édesapja holttestét a járvány alatt, bántalmazta az orvost
A Sárvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy német nővel szemben, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Megújult a vezetékrendszer és a járda egy szakasza a Váci utcában
Befejeződött a vezetékrendszer felújítás és a járda egy szakasza is megújult a Váci Mihály utcában, osztotta meg a hírt közösségi oldalán Horváth Soma alpolgármester.
Vadbaleset, ittas vezetés, elütött kerékpáros – az elmúlt 24 óra rendőrségi hírei
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 5-én 5 óra és 2022. október 6-án 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.
Elfogtak egy Top 50-es magyar bűnözőt, egy 52 éves körmendi férfit Németországban
Elfogtak egy körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő körmendi férfit Németországban - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.