km/óra
  2022.09.30., péntek  •  Jeromos napja
Bécs szigorít a koronavírus újabb hulláma miatt

Bécs szigorít a koronavírus újabb hulláma miatt

Bécs városvezetése óvatos, így a covid-fertőzések jelenlegi hulláma miatt szigorítják a szabályokat az egészségügyben – jelentette be Michael Ludwig polgármester. Szerinte szükséges, hogy a „következetes bécsi úton haladjanak“, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják: „Fontos, hogy ne csak akkor hozzunk intézkedéseket, amikor a hullám a tetőfokán van. Az utazási szezon kezdetén nagyon érzékeny szakaszban vagyunk“ – mondta Ludwig, miután csütörtökön a bécsi városházán szakértőkkel konzultált. Elmondta, hogy aggodalomra ad okot, hogy a kórházi személyzet nagyon közel került a törésponthoz. Az első lépésben a megfontolt megközelítés mellett foglalt állást.


A vakcinázási program jelenleg bővítés alatt áll. Az idősek otthonában, az ápolásra szorulók otthonában és a kórházakban a maszkok használata kötelező lesz az egész személyzet számára. Ily módon a betegség kórházi csoportosulása elkerülhető. A polgármester szerint a következő hetekben, valószínűleg augusztus elején további intézkedések következhetnek. 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Futsal: gálázva vette el a HVSE a rangadón az Aramis veretlenségét
A szombathelyiek 9-2-es győzelmet arattak a budaörsiek felett a bajnokság 6. fordulójában.
Vasi néptáncpanoráma és verbunk napja a Berzsenyi téren
Idén a "Vasi néptánc-népzenei együttesek műsora" programjai mellett kerül megrendezésre - a Hagyományok Háza kezdeményezése alapján - "Verbunk napja" című programsorozat, amelyen hagyományos táncaink és a kiváló táncosok 5 helyszínen várják az érdeklődőket: Budapest, Nyíregyháza, Székelyudvarhely és Zselíz mellett Szombathelyen a Berzsenyi tér ad helyet a programnak október 1-én, 14 órától - adja hírül a Vaskarika.
Az Európai Diáksport Napja: programok a Zrínyiben is
A magyar hagyományokból a #BEACTIVE Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksport napon ma ismét megmozdulnak a kontinens iskolái. Hazánkban közel 1.400, Európa-szerte pedig közel 10 ezer iskolában szerveztek élménysport programokat a gyerekeknek. Az idei fókusztéma: a zöld környezetünk védelme mentén pedig számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehetnek a gyerekek.Szombathelyen a Zrínyi iskolában tartották a rendezvényt.
Szerződést kötöttek a duális gépészmérnöki képzés hallgatói a partnervállalatokkal
A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést a duális gépészmérnöki alapképzésen tanuló elsőéves hallgatók a partnervállalatokkal. A Savaria Egyetemi Központban (SEK) szeptember 30-án megtartott rendezvényen megyei, városi, illetve egyetemi vezetők is részt vettek - olvasható az ELTE SEK oldalán.
A közgyűlést értékelték a frakciók
Elfogadta a közgyűlés a 74 pontos takarékossági csomagot, a fideszes képviselők tartózkodtak a szavazásnál. Erről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon pénteken.