km/óra
  2024.07.21., vasárnap  •  Dániel, Daniella napja
Barokk zene és pezsgő a városháza teraszán

Barokk zene és pezsgő a városháza teraszán

Pezsgővel fogadták a városházára érkező vendégeket pénteken este, a Nyitott Városháza programsorozat első teraszkoncertjét a Capella Savaria adta. A teltházas koncert előtt köszöntőt mondott Horváth Soma, kultúráért is felelős alpolgármester. A sorozat következő koncertét az Isis Big Band adja július 31-én.

 

A közönség soraiban volt olyan, akit kifejezetten az előadás érdekelt, másokat a különleges koncerthelyszín is vonzott. Az eseményen a kultúráért felelős alpolgármester köszöntötte a közönséget. Horváth Soma úgy fogalmazott, hogy ők azt vallják, a városháza az valóban legyen a városnak, Szombathelynek a háza. Nemcsak ügyfélszolgálati szempontból, hanem hogy adjanak valamilyen programot is a szombathelyieknek az önkormányzat részéről, legyen az művészeti, összművészeti vagy éppen kulturális. Hozzátette, az idei programok jól indultak, szerették volna folytatni, csak a korlátozások miatt nem lehetett. Most ezekkel a teraszkoncertekkel, a mozival a Csónakázótavon, meg az utcaművészeti nappal szeretnének mindenki számára komoly kikapcsolódást nyújtani. 


A jövőre 40 éves barokk kamarazenekar koncertje teltház volt. A Capella Savaria zenei repertoárja azért is különleges, mert a barokk korból nem sok magyar zeneszerző munkája maradt fenn. Prieger Szabolcs, kulturális és városi nagyrendezvény koordinátor kiemelte, hogy az országban is talán a legrégebbi ilyen korhű hangszereken játszó kamarezenekarról van szó, mely Európa-szerte ismert. 


A következő program a Nyitott Városháza során szombaton lesz - a múltkor az eső miatt elmaradt a Mozisziget. Pavelkovics Petra programszervező elmondta, hogy az esőnap augusztus 1-én lesz, ez egy igazi családi program a Csónakázótó szigetén. Le fogak vetíteni egy gyermekeknek szóló filmet, a Kis kedvencek titkos életét, utána a Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium tanulóinak a karantén alatt készített vizsgafilmjeit mutatják be, majd a Csinibabát láthatja a közönség.


A teraszkoncertek során július 31-én az Isis Big Band lép fel DelAmico Rómeóval, utána pedig Falusi Mariann és Sárik Péter jazzduóját hallgathatják meg az érdeklődők. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
legfrissebbek
A jövő héten kissé mérséklődik a hőség
A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.
Magyar Nagydíj: Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen
Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.
A nyári betegségek egy része megelőzhető
Napszúrással, felfázással és a kánikula idején nem megfelelően használt légkondicionáló készülékek okozta megbetegedéssel keresik fel leginkább a betegek az orvosi rendelőket a napokban. A legtöbb bajt ugyanakkor a szakértők szerint meg lehet előzni kis elővigyázatossággal és odafigyeléssel.
Lovaglás, népzene és tánc a Vasi Skanzenben
Játékos természetismereti programok, nemezelés, agyagformázás, csuhézás, fafaragás, íjászkodás, lovaglás, népzene és tánc várta a gyerekeket a 27. alkalommal szervezett Pajta Táborban. Szabad levegőn, a Vasi Skanzen területén tartják a foglalkozásokat.
Újabb fejlesztés indult el a Gondosóra programban
Ingyenesen hívható zöldszámot hozott létre a kormány azok számára, akik még nem regisztráltak a Gondosórára, és az internet helyett inkább telefonon intéznék a regisztrációt - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebookon.