km/óra
  2022.10.05., szerda  •  Aurél napja
Megmentenék a balogunyomi kastélyt

Megmentenék a balogunyomi kastélyt

Megmentené a balogunyomi Sényi-kastélyt az enyészettől az ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt. Az alpolgármester természetesen örülne, ha megvalósulna a projekt.

 

Dr. Czeglédy Csaba, az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje a múlt héten tett közzé bejegyzést Facebook-oldalán. A politikus úgy fogalmazott: „Balogunyomban sokakkal beszélgetve többször is előjött a Sényi-kastély és annak sorsa. Korábban még iskola működött benne, ami megszűnt sajnos, az elmúlt időszakban volt még pár rendezvény, de már rég üresen áll. A napokban helyiekkel megnéztem, és rögtön meg is szerettem. Ott áll büszkén a falu szélén csodálatos környezetben ez a közel kétszáz éves épület. Történelme van, és én szeretném, hogy jövője is legyen. Amennyiben a többség bizalmából országgyűlési képviselő leszek, vállalom az épület megmentését, el fogok járni annak érdekében, hogy a műemlék jellegét megőrizve megtörténjen a teljes körű felújítása. 


Adjuk vissza a balogunyomiaknak ezt a kastélyt, és töltsük meg közösen élettel! Legyen itt közösségi, művelődési tér, és itt kapjon végleges otthont a községháza. Az itt élők is számíthatnak rám.”


Fodor Gábor, a település alpolgármestere érdeklődésünkre elmondta: örömmel olvasta a hírt, és mint balogunyomi lakos nagyon boldog lenne, ha sikerülne megvalósítani a projektet.  


Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Öt évet kapott az embercsempész
A Szombathelyi Járásbíróság ítélete jogerős, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Vigyázzunk a Lapozóra!
A Városháza előtti könyvcserepont, a LAPOZÓ a Libri-Bookline Zrt. és a szombathelyi önkormányzat együttműködésében jött létre kora tavasszal. A könyvek újrahasznosítását elősegítő könyvpavilon hónapokon át remekül működött, egy ideje azonban megfogyatkozott kölcsönözhető, cserélhető könyveinek száma.
Balesetek megyeszerte
Négy, anyagi kárral végződött balesetnél helyszíneltek a Vas megyei rendőrök, írja a police.hu.
Körözöttek kerültek rács mögé
Beszédes volt a Rendőrség honlapjának körözési alportálján közzétett fotó, írja a police.hu.
A magyar pedagógusok fekete napja
1994 óta minden év október ötödikén ünnepli az UNESCO a pedagógusok világnapját.A dátum a hatalmas előrelépést jelentő 1966-os ILO/UNESCO ajánlás aláírásának állít emléket, amely a tanárok jogait és felelősségét határozta meg. Ma Magyarországon a pedagógusjogok napját sztrájk, polgári engedetlenség és fekete ruhás tiltakozások kísérik – Szombathelyen is több iskolánál demonstráltak.