km/óra
  2023.12.06., szerda  •  Miklós napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Könyvbe foglalták a város neves házait

Könyvbe foglalták a város neves házait

A héten mutatták be Balló László Neves házak – Szombathelyi etűdök című könyvét a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

 

A kötet a Szülőföld Kiadó gondozásában jelent meg, azt Spiegler Tibor helytörténész és maga a szerző ajánlotta az érdeklődő közönség figyelmébe. Valaha minden szombathelyi háznak, épületnek volt neve – vagy az építtető vagy a tulajdonos nevét viselte, esetleg egy ott lakó hírességről vált ismertté. Balló László kötete utcánként, korszakonként, és építészeti stílusonként különválasztva kalauzolja az olvasót végig a városon. Horváth Soma, kultúráért is felelős alpolgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: Balló László munkásságára kuriózumként tekint. A könyv célja nemcsak az, hogy jobban megismerjük Szombathelyt, hanem, hogy a következő generáció és a városba látogatók is felfedezzék a várost. Balló László művéből Szabó Tibor olvasott fel részleteket. 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.