km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Bajnokok Ligáját is megjárt orosz szélsővel erősített az SZKKA

Bajnokok Ligáját is megjárt orosz szélsővel erősített az SZKKA

Ekaterina Lubianaia mindent elkövet, hogy segítse újdonsült csapatát a célok elérésében.

 

Kedden délelőtt sajtótájékoztató keretén belül jelentette be új igazolását a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia. A 32 esztendős Ekaterian Lubianaia Törökországból érkezik a vasi megyeszékhelyre, ahová egy évre kötelezte el magát. A rutinos, nemzetközi tapasztalattal is rendelkező orosz szélső hazájában a KSK Luch Moszkvában szerepelt, majd légiósként megfordult a Vardar Szkopje, a Bajnokok Ligájában is induló BNTU-BELAZ Minszk, valamint a svéd Boden Handboll IF együttesében is, Az ezt megelőző idényben az EHF Európa Liga-résztvevő török Kastamonu Belediyesi csapatában játszott idén januárig.

 

Az eseményen jelen volt Pődör Zoltán, a klub ügyvezető-elnöke, valamint Dr. László Győző sportért felelől alpolgármester is. Ekaterina Lubianaia a klubhonlapnak úgy fogalmazott, bár több helyről is volt megkeresése, ismerőseitől, barátaitól csupa jót hallott a városról és Magyarországról is, így nagyon örül, hogy Szombathelyen szerepelhet, ráadásul egy erős bajnokságban. Lubianaia érkezésével együtt egy távozót is bejelentett a klub a keddi sajtótájékoztatón: a nyáron érkezett Aneja Beganovic és a klub útjai közös megegyezés után kettéváltak. 

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint/SZKKA

 

Malomsoki Cintia

 

 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.