km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja
Bajnokok Ligája-selejtező: 9 pontos előnnyel utazik a Falco Nagyváradra

Bajnokok Ligája-selejtező: 9 pontos előnnyel utazik a Falco Nagyváradra

A harmadik negyedben nagyon megszórta romániai ellenfelét a Falco KC kosárlabda-csapata a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A sárga-feketék már 18 ponttal is vezettek, végül 9 egység maradt az előnyből a pénteki visszavágóra.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – CSM CSU Oradea 71–62 (12–17, 20–6, 30–21, 9–18). Bajnokok Ligája-selejtező, 1. mérkőzés
Szombathely, Aréna Savaria, 2300 néző Vezette.: Calik (lengyel), Vulic (horvát), Sarapa (fehérorosz).

Falco: Hooker 6, Váradi 6/3, Filipovity 17/9, Washington –, Reddic 9. Csere: Lake 5, Perl 8, Benke 18/6, Krivacsevics 2.
Nagyvárad: Watson 11/3, Nicolescu 2, Richard 10, Zsekovics 12, Valeika 8. Csere: Barnette 2, Markovics 8, Broussard 7/3, Baciu 2.


A Falco weboldalának tudósítása a mérkőzésről:


Hooker, Váradi, Filipovity, Washington, Reddic összeállításban kezdett a Falco A feldobáskor Reddic ütötte el a játékszert, majd pár másodperccel később már zsákolt is. Zekovic egyenljtése után Filipovity szerzett duplát, 4-4.  A negyed közepán Lake, Perl és Benke is beállt, Hooker dobott kosarat, 6-10.  Az utolsó percben Reddic hagyta ki a kihagyhatatlant, 12-17 lett a vége. 
 

A 2. negyed Krivacsevics pontjaival startolt, majd a román bajnok is kosarat dobott, 14-19. Perl is hozzátette a maga dupláját, majd az Oradea kért időt. Filipovity középtávolija után újra a Falco vezetett, 20-19. A negyed közepén Benke pöcizte be, aztán  Hooker szlalomozott végig a pályán, majd Lake ziccer, már 26-19. Újabb vendég időkérés! Az utolsó percben Váradi dobott egy értékes duplát, majd még Hooker is szerzett 2 pontot, 32-23. 


Szünet. 


A 3. negyedet Váradi - Benke, Perl, Washington, Reddic ötössel kezdte Falco. Nagyváradi kosárralindult a harmadik 10 perc, majd Reddic 2+1 pontja jött, először 10 pont közte, 35-25. Benke tripla, ez volt az első, aztán zsákolt is egyet Szili, 40-27. Benke megállíthatatlan, újabb tripla, már 12 pontos! Benke újabb duplája után Valeika zsákolt, 45-36. Reddic is behintette a büntiket, Filipovity pedig triplát szórt, majd ziccerből is betalált, 52-36. Jött is a timeout. Filipovity újra betalált, de a románok is. Benke mindent beszór, közben Richard tartja életben a román reményeket, de Filipovity újabb 2 triplát szórt, ezzel  62-44.     


A 4. negyedet 0-6-tal kezdte az Oradea. 62-50-nél időt kért Gasper Okorn. Lake, majd Benke büntetőzhetett, majd Szili lepattanót is szerzett, Reddic pedig 1 büntetőt beszórt, 66-50. Váradi szerzett a vonalról 1 pontot, aztán Valeika zsákolás, 68-56. Okorn mester a hajrában még időt kért, mert nagyon nem ment az utolsó percekben. Zekovic büntetői után 10 pontra fogyott a különbség. Váradi triplája nagyon jókor jött, időt kértek a vendégek: a vége 71-62 lett. 
 


A visszavágót péntek este Nagyváradon rendezik. 


Benke Szilárd: - Meg kell még szokni az új közeget, ez volt az első tétmeccsem április óta. Magamnak akartam bizonyítani, elégedett vagyok. Szerintem jól rotáltunk, a 3. negyedben a védő lepattanókat jól összeszedtük Megérdemelten győztünk. 
 

Váradi Benedek: - Szerintem bejütt, hiszen ilyen nagyon harcias meccsre készültünk. Ennek a 9 pontnak elégnek kell lenni, de mi győzni megyünk oda is.  Köszönjük a szurkolók támogatását, ha ugyanígy játszunk, ott is nyerhetünk. 
 

Filipovity Márkó: - 9 pont nem sok, de nyerni megyünk idegenbe is. A 3. negyedben nagyon ment, felszívtuk magunkat, 5 triplát is dobtunk, a zónákat kijátszottuk, ott is nagy  energákat kell majd mozgósłtanunk!
 

Perl Zoltán: - Kezünkben van a meccs, ott is szeretnénk ugyanezt játszani, többpontos különbség is volt, maradhatott is volna, ám jó rutinos csapat az övék, feljöttek a végére. Sok támadót szedtünk, szerintem 30 percet úgy játszottunk, ahogy a bajnokikon is akarunk majd. 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
legfrissebbek
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.
Vemhes kocát ütött el egy Toyota Rábahídvég közelében
A sofőr egy szemből reflektorral érkező autó miatt lassított, majd nem sokkal ezután egy vaddisznó ugrott az autója elé, amit elütött.
Pár hónapja pótolt betonoszlopot tört egy Seat Balogunyomban, a 86-os főúton
A jármű vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó Ford furgon forgalmi okból lassít. A sofőr jobbra húzta a kormányt, de ütközött a Ford sarkával, majd egy betonoszlopnak ütközött, ami a műszaki mentés ideje alatt eldőlt.
Porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A két héttel ezelőtti tömegbalesetet is porvihar okozta.