km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Az utolsó negyedben robbantott a Falco és magabiztosan verte az Oroszlányt

Az utolsó negyedben robbantott a Falco és magabiztosan verte az Oroszlányt

A szombathelyiek a találkozó mindegyik negyedét megnyerték, a százas határt is sikerült átlépniük, végül 104-70-re győzték le a Komárom-Esztergom megyeieket.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I/A 8. FORDULÓ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - MVM-OSE LIONS 104-70 (24-20, 21-19, 24-20, 35-11)

Falco: Pot 14, Kovács B. 13/3, Brown 10/6, Tiby 7/3, Keller 7. Csere: Perl18, Cowels 16/9, Barac 14, Krivacsevics 5, Takács Zs. -, Sövegjártó -

Edző: Milos Konakov

OSE: Ruják 6, Szabadfi -, Barnjak 8/6, Calloway 15/9, Krestinin 6. Csere: Dimitrijevics 16/9, Carev 10/3, Illés M. 7/6, Dorogi 2, Mucza T. -

Edző: Simon Petrov

 

Hosszú idő után játszott ismét hazai környezetben, az Aréna Savariában mérkőzést a Falco gárdája, amely a Kecskemét elleni siker, valamint a Murcia elleni vereség után ezúttal az Oroszlány együttesével csapott össze a bajnoki pontokért.

 

Kovács kettesével indult a meccs, Ruják azonnal válaszolt, majd két perc csend után ismét Kovács értékesített egy ziccert - írja a bb1.hu. Tiby triplája is célba ért, amire Dorogi kettese érkezett. Ezt követően viszont ismét sorban szállította a pontokat a Falco, így a negyed közepére már a tízet is átlépte a különbség (15-4). Megrázta magát az OSE, 20-14-nél Dimitrijevicstől érkezett egy tripla, amivel ismét egyetlen támadásnyi volt a különbség a felek között. Krivacsevics kettesét ezúttal Barnjak hármasa követte – 24-20 az első negyed.

 

Barac volt eredményes közelről, Calloway és Illés viszont távolról célzott jól – 26-26-nál időt kért a Falco. A rövid szünet a Falcót frissítette fel jobban: Pot előbb egy kettest, majd egy asszisztot könyvelhetett el – utóbbit Kovács váltotta három pontra (31-26). A folytatásban Pot pillanatai következtek, újabb három pont került a neve mellé, a Falco pedig hattal vezetett. Sőt, Brown triplája után már a kilenc is megvolt közte. Innen négyet ledolgozott az OSE, de kis idő múlva már tízzel ment a Falco (45-35). Calloway egy triplát értékesített, és még egy büntetőt is bedobott: 45-39-re vezetett a Szombathely húsz perc után.

 

Pot-dupla, majd zsinórban öt Cowels-pont nyitotta a harmadik etapot, így 7-0-val kezdte a második félidőt a Falco – másfél perc után időt is kért az OSE. Calloway távolija ült, tíz ponton tartotta magát az OSE. A tizennégyet is elérték a csapatok, nem nagyon tudta ekkortájt fékezni ellenfelét az OSE. Kicsivel később is visszaállt a tizennégy pontos különbség (66-52). Innen indította harmadik negyedbeli hajráját az OSE, amely 66-59-nél járt legközelebb ellenfeléhez. A negyed végén három Falco-pont került még fel a táblára (69-59).

 

Barnjak tíz ponton belülre hozta a vendégeket, Brown azonban kintről volt eredményes, Pot kettesét követően pedig már időt is kértek a vendégek (77-64). Pot egyik büntetője volt csak jó, de Kovács révén így is tovább nőtt a különbség, Barac és Brown találata pedig már éppen húsz pontnyi fórt jelentett (84-64), amire Barac még rátett kettőt. Az utolsó negyed közepén jártunk ekkor, amelynek első öt percét a Falco 17-5-ös eredménnyel hozta, gyakorlatilag eldöntve ezzel a győzelem sorsát és a találkozó végkimenetelét. Ráadásul a következő támadásokat is csak a Falco fejezte be ponttal, így már harminc közelében is járt a különbség, amit Tiby kettesével el is értek (97-67). A dudaszóig még 34-re duzzasztotta a különbséget a házigazda, amely végül 104-70 arányban diadalmaskodott.

 

A szombathelyiekre ezúttal is hétközi találkozó vár majd a következő erőpróbaként, a csapat a Paks otthonába látogat szerdán 18 órás kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Tizenhat helyszínen kérték a tűzoltók segítségét a viharos szél miatt
A viharos erejű szél adott munkát a Vas vármegyei tűzoltóknak is a hétfői napon. Összesen tizenhat kárhelyszínen kérték a segítségüket: volt, ahol kidőlt fák, leszakadt faágak akadályozták a forgalmat, de meglazult cserepek, hulló vakolat is jelentett veszélyt a járókelőkre, foglalta össze a viharkárokat a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Elkezdődött a nagy tavaszi utcatakarítás Szombathelyen
A KRESZ-park és környéke komplex megtisztításával kezdődött a 2023-as tavaszi utcatakarítási program Szombathelyen, olvasható a Szompark Facebook-oldalán.
Ráhúzta egy biciklisre a kormányt Szombathelyen a sofőr, felfüggesztett börtönt kapott
A Szombathelyi Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év, végrehajtásban 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat. Emellett a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, a pártfogó felügyelet céljának elősegítése érdekében pedig külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott köteles alávetnie magát rendkívüli PAV vizsgálatnak, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
Előadóülés az év élőlényeiről a múzeumban
Megdőlt az országos és fővárosi szélrekord hétfőn
Megdőlt az országos és a fővárosi szélrekord is hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján kedden.